PEDRO XIMÈNEZ “PX”, BODEGAS MASET, MONTILLA MORILES

kr. 149,00

Smagskommentar:

En klæg, og nærmest sirup lignende vin. Duften er rig, intens og med fede noter af rosiner, kanel og groftskåret abrikos. Smagen er bestemt ikke til at overse. Den fede saft, er cremet, fyldig, og præsentere en finish med rig smag af rosiner tonsvis af krydderier.

  • Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-
  • Har du brug for hjælp eller vejledning? så ring 3131 1570
  • Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 
  • Sikker betaling
Mængderabat, ved køb af hel kolli – 6 flasker.
Mængde Pris pr, flaske DKR
1 - 5 kr. 149,00
6 + kr. 139,00
Varenummer (SKU): GV1Sp023 Kategorier: , , , ,

Beskrivelse

Bodegas Maset PX MEGA banner top

PEDRO XIMÈNEZ “PX”, BODEGAS MASET, MONTILLA MORILES, SPANIEN

Har man en sød tand, så er man bestemt ikke gået galt i byen med Pedro Ximenez. En fed og rig vin, som absolut skal serveres helt koldt. Når vinen er kommet i glasset, roder man sig lige i håret og tænker! Hmm, er det sveskejuice eller motorolie? For det er ultra koncentreret! Ja, ved ikke hvad der tiltrækker mest, men dejligt smager genialt.

Bodegas Maset del Lleó, er beliggende i yderkanten af Barcelona, nærmere betegnet i hjertet af det fornemme vinområde Penedés. Maset er berømt for deres vine af meget høj kvalitet, og særligt for deres ekstraordinære kærlighed til Cava, som de ofte lagre væsentligt længere tid, end hvad reglerne foreskriver. Men ud over cava, og rød-/hvidvine, som de laver fra egne marker i lokalområdet, så har Maset del Lleó også vine fra andre områder i Spanien. Som f.eks. Pedro Ximenez. 

I det sydlige Spanien, lidt syd for Sevilla, laves de berømte hedvine, som kaldes Sherry. Vine som alle laves efter solera-systemet. Det er ikke kun i Jerez man laver den slags vine. Men faktisk er det en helt klynge af mindre kendte vinområder, heriblandt Montilla-Moriles, hvor Pedro Ximenez især produceres. For at opnå den enormt koncentrerede sødme, tørres druerne i den bagende sol, på sivmåtter (derfor ofte også kaldes “strå-vin”, så de bliver nærmest som små rosiner. Resultatet er denne ultra sød most, som efterfølgende lagres Solera.

Bodegas Maset PX banner

Hvordan smager PEDRO XIMÈNEZ “PX”:

Når denne Pedro Ximenez hældes op, er det første man noterer sig, er naturligvis den fede og rige konsistens som denne vin har. En klæg, og nærmest sirup, lignende vin. Duften er rig, intens og med fede noter af rosiner, kanel og groftskåret abrikos. Smagen er bestemt ikke til at overse. Den fede saft er cremet, fyldig, og præsenterer en finish med en intens smag af rosiner tonsvis af krydderier.

Nyd PEDRO XIMÈNEZ “PX” til:

Pedro Ximénez er nærmest en dessert i sig selv, men den kan sagtens kombineres med andre desserter. Prøv den med f.eks. til is og cheesecake. I Danmark benyttes den ofte som alternativ til portvinen ved juletid. Skal PX-oplevelsen være helt ekstraordinær, så nyd den med chokolade, som fremhæver de søde og bitre nuancer i munden. Pedro Ximénez er også en suveræn oplevelse sammen med skarpe blå oste og en fed Gorgonzola ost.

Bør serveres iskold. Da er det en meget koncentreret type vin. Men den kan sagtens nydes direkte fra hylden. Rigtig god fornøjelse.

OBS: når en Pedro Ximénez er åbnet, så kan den nærmest holde sig evigt grundet det meget høje sukker indhold.

Bodegas Maset PX banner 2

Mere info om PEDRO XIMÈNEZ “PX”:

Serveringstemperatur: Iskold 

Varenummer: GV1Sp023  

Producent: Bodegas Maset

Land: Spanien

Vinområde: DOP Montilla-Moriles 

Type: Dessertvin

Druesort: Pedro Ximénez (PX) 

Vol: 15 %.

Mål: 50 cl.

Lukning: Korkprop

Konserveringsmidler: Sufitter

Bodegas Maset PX banner kort

Bodegas Maset PX MEGA banner bund

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “PEDRO XIMÈNEZ “PX”, BODEGAS MASET, MONTILLA MORILES”

Du kunne også være interesseret i...

Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe vin og alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.

Eller

Ja, jeg er fyldt 18 år.