Husk, når du handler hos Gribskov Vinimport

Ofte er der MÆNGDERABAT, ved køb af hel kolli

Så slipper miljøet for bruge af ekstra emballage  

Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-  

Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 

Sikker betaling

Se udvalget af vores bobler her:


Se vores bobler fra Graziano Family of Wines her:


Se mere om producenterne her:

Graziano-Logo

Se udvalget af vores Cava fra Bodegas Maset her:


Cava Gran Reserva – Økologisk


En Cava Gran Reserva har den ultimative kompleksitet. Med stor aromatisk intensitet skiller Cava Gran Reserva sig ud ved at have sin egen personlighed og komplekse aroma, takket være mere end 30 måneders lagring på flaske. En elegant og meget gastronomisk vin.

Cava Gran Reserva (begrænset mængder) – ikke økologisk

Cava Reserva


Cava Reserva er et symbol på tradition og et eksempel på fin balance, Cava Reserva opbevares i en stille bodega med lidt lys i minimum 18 måneder. Denne ældning tilføjer dybde, aroma og kompleksitet til produktet. Med rigelige bobler og en behagelig friskhed er denne mousserende vin den ideelle partner til enhver menu. Tilsynsrådet havde i 2020 godkendt at hæve minimumsalderen til 18 måneder for Cava Reserva.

Cava Rosé og Cava Semiseco – Tradicional


Cava Tradicional, den yngste af hele Cava-serien, er sprængfyldt med friskhed. Denne mousserende vin er lavet efter den traditionelle metode, af en basisvin, og lagres på flaske i minimum 9 måneder.

¨Maset DO CAVA MEGA BANNER

Om Cava ..


Cava er en spansk type mousserende vin, som primært bliver lavet i Catalonien, i det nordøstlige hjørne af Spanien. Cava har sin egen Denominación de Origen (DO). Et område eller vintype som har sit eget DO, fortæller at, i dette tilfælde vin (kan også være madvarer som f.eks. ost) at de kommer fra et specielt område og produceret ud fra nogle specifikke regler. En regel form som man også finder i Frankrig som appellation d’origine contrôlée (AOC).

Dog er det også tilladt at lave cava andre steder end lige i Catalonien. Steder som Aragon, Castile, León, Extremadura, La Rioja, Baskerlandet, Navarra og Valencia er også på listen. Dog er ca. 95 % af al cava produceret i Penedés, nær Barcelona.

Cava er skabt primært ved hjælp af tre hoveddruer: Macabeo, Zarel-lo og Parellada. Men også internationale druer som Chardonnay og Pinot Noir ses ofte benyttet. Disse druetyper kombineres med omhu og ekspertise for at skabe præcis den mousserende vin som den enkelte vingård ønsker.

Macabeo

Zarel-lo

Parellada

Den særlige metode …


For at en vin kan betegnes som en Cava, kræver det at den bliver produceret ved det man kalder ”den traditionelle metode”. Boblerne fremkommer ved hjælp af det man kalder 2. gæringen. Efter gæring lagres vinen i minimum 9 måneder på flaske for at generere de fine og elegante bobler.

Ofte lagres Cava endnu længere tid. Jo længere tid cavaen lagres, des finere bliver boblerne, og des mere cremet bliver mundfølelsen. De absolut fineste cavaer lagres ofte i 36 og 48 måneder, og kan uden problemer sammenlignes med mange af de fineste champagner i Frankrig.

Cava-1917

CAVA 1917, BODEGAS MASET ØKOLOGISK

Processen begynder i marken, med druehøst, som høstes ved håndkraft. Efter høst og presning, som foregår meget nænsomt, gennemgår vinen en første gæring på temperaturstyret ståltanke. Hver druesort gennemgår denne proces separat, og blandes efterfølgende, kaldes basisvinene i en proces kaldet ”assemblage” til en ”cuvée” som herefter hældes på flasker. Sukker, most og gær tilsættes og den såkaldte 2. gæring kan påbegyndes. 2. gæringen foregår i flasken hvor boblerne dannes. Denne proces tager to til tre måneder og afsluttes når sukkerindholdet er nede på omkring 1.5 gram/ liter.

Vinene er placeret i Champagne-reolerne (på fransk kaldet en Pupitre) hvor de modner. Flaskerne drejes efterfølgende forsigtigt rundt i reolerne ved håndkraft, ca. 1/8 om dagen, for til sidst flaske står nærmest lodret i reolen. Det skal siges, at de vingårde, som arbejder lidt mere moderne, kan have nogle automatiske maskiner som foretager den samme arbejdsgang. Men efter sigende skulle resultatet ikke blive helt det samme som ved håndkraft.

Alt dette for at få de døde gærceller ud af flasken. Flaskerne flyttes forsigtigt over i et bad af tøris, hvor de døde gærceller, som nu ligger helt oppe i toppen af flasken lige under kapslen, som på dette tidspunkt er en slags sodavands kapsel. Derved bliver gærcellerne indkapslet som en isklump i den øverste del af vinen, og derved kan ”isklumpen” med gærcellerne skydes ud af flasken.

Afslutningsvis tilsættes vin som er tilsat sukker, for at toppe flasken op. Sukkerniveauet afgøre hvilken cava stilart man ønsker at lave.

Der findes 6 forskellige cavaer klassificeret ud fra sødme, hvoraf de tre hyppigst forekommende er: Brut Nature (0-3 gr/l), Brut (max. 12 gr/l) og Semi-sec (32-50 gr/l).

Jo længere tid en cava lagrer, jo mere kompleksitet og unikke aromaer udvikler den. Cava kommer i tre klasser: den normale Cava, der har lagret i minimum 9 måneder. Cava Reserva, som har lagret i minimum 15 måneder, og så er der Cava Gran Reserva, der har lagret i minimum 30 måneder.

Sidst men ikke mindst isættes den karakteristiske cavaprop. Som den kommer fra fabrikken er den sammensat af tre typer kork og cylinderformet. Alt for stor til at passe ned i flasken mundingen. Derfor dampes proppen i cirka 20 minutter, og ved hjælp af en maskine kan proppen derefter presses ned i flasken. Halvdelen af proppen føres ned i flasken.

På toppen af korkproppen sættes en kapsel, som ofte har trykt et logo på, og et metalspænde. Kapslen og spændingen er ikke kun til pynt, men har en meget vigtig funktion. De holder sammen på vin og prop og flaske, da der gennemsnitligt er et ikke ubetydeligt tryk på omkring 90 PSI, hvilket svarer til ca. 6 bar2- Dette tryk opstår unden den anden gæring, hvor der dannes kuldioxid sammen med alkohol i den lukkede flaske. Når proppen fjernes, udlignes trykket, og kuldioxiden bliver til gas, der ses som de karakteristiske bobler i cavaen.

Pinot Noir

Garnacha

CAVA BRUT ROSÈ BODEGAS MASET

Størsteparten af al cava er “hvid”. Men der findes også Rosé Cava. Her må man kun benytte garnacha, Pinot Noir, Trepat og Monastrell. Lovmæssigt er det ikke tilladt at blande hvid- og rødvin for at lave en rosè cava. Saignée metoden skal benyttes. En særlig metode, hvor de valgte blå druer ”bløder” juicen ud. Og med en meget beskeden mængde juice i forhold til drueskallerne – bliver resultatet en meget koncentreret rosévin.

Har du spørgsmål ? Ring 3131 1570.

Vores kundeservice sidder klar alle ugens dage for at hjælpe dig.

Din bestilling leveres inden for 1 – 2 dage.

Søg efter vin, vintyper, årgange, lande, druesorter mm.


Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe vin og alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.

Eller

Ja, jeg er fyldt 18 år.