SPANSK CAVA AURUM BODEGAS MASET

kr. 149,00

Mængderabat, ved køb af hel kolli – 6 flasker.

Smagskommentar:

CAVA AURUM har en flot bouquet af hvide frugter som æbler, citronskal, tørrede urter som Kamillete. Lette noter af marcipan og hasselnødder. Vinens smag er virkelig skøn. Tør, intens og cremet og en lang lækker finish.

 

 

  • Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-  
  • Har du brug for hjælp eller vejledning? så ring 3131 1570
  • Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 
  • Sikker betaling
Mængderabat, ved køb af hel kolli – 6 flasker.
Mængde Pris pr, flaske DKR
1 - 5 kr. 149,00
6 + kr. 109,00
Varenummer (SKU): GV1Sp003 Kategorier: , , , , Tags: ,

Beskrivelse

Cava AURUM Bodegas Maset med baggrundsbillede

SPANSK CAVA AURUM RESERVA, BODEGAS MASET 

Den spanske Cava har i mange år den været fattigfolkets Champagne. For det er jo ikke alle der kender forskellen på rigtig ”Champagne” og de mousserende vine man finder i andre vinområder. Men stor forskel er der. Og forskellen finder man oftest i hvor aggressiv opfører sig i munden.

Den spanske mousserende vin kaldet Cava, har typisk været billig, og sjældent af særlig god kvalitet. Og når man får de bobler ind i munden, har de ofte tendens til at bruse op i hele munde. Men sådan er det ikke mere. Mange af Cava-producenterne laver i dag Cava i limiteret mængder, og af ekstremt høj kvalitet. Kvalitet som matcher de fornemste Champagner. Og det er lige præcis hvad Bodegas Maset gjort med Cava AURUM.   

Hvordan er CAVA AURUM RESERVA lavet:

Denne Cavas navn hedder AURUM som betyder guld på latin. Cavaen blev døbt igennem en facebook konkurrence af Bodegas Maset’s kunder. Guld er matcher perfekt med vinens kvalitet. Det er simpelthen en Cava af perfektion. AURUM er det man kalder en Blanc de Blanc. Forstået på den måde, at vinen er kun lavet på grønne druer, nemlig den lækre frugt og finesse fra Chardonnayen og Xarel·lo giver fylden og cremethed. En superflot, og super elegant Cava.

CAVA AURM er kategoriseret som en reserva. Hvilket betyder, at man benytter nøje udvalgte druer, samt man har valgt at Cavaen skal lagre i flaskerne i 24 måneder, på niveau med mange Champagner, og væsentligt længere end de normale 9 måneder som minimum påkræves af reglerne. Hvilket ender op i en Cava med en rig karakter, stil, finesse og super bløde bobler.

Man benytter 2 druesorter til denne fantastiske Cava. For at give den elegante og frugtrige stil benytter man primært den ædle ”Champagnedrue” Chardonnay. Og for at opnå en fyldig og rig smag tilsætter man den lokale druesort Xarel·lo.

Høsten påbegyndes i slutningen af september-måned. Og efter høsten frasorteres sekundære drueklaser og druerne separeres fra stilkene. Druerne presses meget forsigtigt, druesort for druesort, og med respekt for den værdifulde druemost overføres mosten, fra pressen til store temperaturstyret ståltanke i ca. 15 dage hvor fermenteringen forgår. Efterfølgende sammenstikkes vinene og gennemgår det man kender som ”champagne-metoden” og lagre i hele 24 måneder på flaske, for til sidst at ende op et brag af en Cava.

Hvordan smager CAVA AURUM RESERVA:

CAVA AURUM har en smuk lysegul farve med gyldne reflekser. En lækker cremet mousse, med mange fine og velintegrerede bobler. AURUM har en flot bouquet af hvide frugter som æbler, citronskal, tørrede urter som Kamillete. Lette noter af marcipan og hasselnødder. Vinens smag er virkelig skøn. Tør, intens og cremet og en lang lækker finish.

Nyd CAVA AURUM RESERVA til:

CAVA AURUM fortjener at blive nydt i selskab med fisk, skaldyr og lyst kød. Men er også en stor nydelse bare som den er. Bør nydes ved ca. 6 -8 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Var det ikke lige den mousserende du søgte? Se vores andre “bobler” Så klik her

Klik på linket og se vores udvalg af mousserende vine. Der er noget for enhver smag og pengepung.

Læs mere om Bodegas Maset: Klik her

 

Mere info om CAVA AURUM RESERVA:

Årgang: 2017 

Varenummer: GV1Sp003  

Stk. pr. kolli: 6

Producent: Bodegas Maset

Land: Spanien

Vinområde: Penedés

Type: Cava

Druesort: Chardonnay og Xarel·lo

Vol: 11,5 %.

Mål: 75 cl.

Lukning: Korkprop

Konserveringsmidler: Sufitter

Cava Aurum Bodegas Mast med landkort banner

Cava AurumBodegas Maset mega banner

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “SPANSK CAVA AURUM BODEGAS MASET”

Du kunne også være interesseret i...