Husk, når du handler hos Gribskov Vinimport

Ofte er der MÆNGDERABAT, ved køb af hel kolli

Så slipper miljøet for bruge af ekstra emballage  

Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-  

Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 

Sikker betaling

Se udvalget af vinene fra D.O. Toro her:


Tinta Toro Pandra, Bodegas Pandora, D.O. Toro


Mere info om Tinta de Toro Bodegas Pandora:

Årgang: 2022
Varenummer: GV1Sp37
Stk. pr. kolli: 6
Producent: Bodegas Pandora
Land: Spanien
Vinområde: D.O. Toro
Type: Rødvin
Druesort: Tinta de Toro (Tempranillo)
Vol: 12,5 %.

Mål: 75 cl.
Lukning: Korkprop
Konserveringsmidler: Sulfitter

Lidt info om Tinta Toro, Bodegas Pandora


Bodegas Pandora som egentlig er kendt for deres Rueda hvidvine, men de kan sagtens også lave rødvine. Der skal man dog til nabo-området Toro. Her finder vi deres Tinta de Toro. En spændende rødvin som både har sjæl, charmerende og karakter.

Toro er en spansk vinregion, som ligger ved floden Douro i Castilla y León. Den er kendt for sine kraftige og alkoholrige rødvine, som laves af Tinta de Toro, en lokal variant af Tempranillo. Toro har et barskt klima med store temperatursvingninger og lidt nedbør. Mange af Bodegas Pandoras vinstokke er over 90 år gamle og giver et lavt udbytte med til gengæld meget høj kvalitet.

Hvordan smager Tinta Toro, Bodegas Pandora?


Pandra Tinto de Toro har en dyb purpur farve med violette nuancer. Den dufter af modne røde og sorte frugter, balsamico og krydderier. I munden er den fløjlsblød og sødmefuld, med en fin balance mellem frugt, mineraler og tanniner. Eftersmagen er lang og behagelig.

Nyd Tinta Toro, Bodega Pandora til:


Pandra Tinto de Toro er en ideel ledsager til kraftige og krydrede retter, som tapas, grillmad, gryderetter og modne oste. Den kan også nydes alene eller med chokolade. Den bør serveres ved en temperatur på 16-18°C.

Hvis man drikker vinen som ung, har den vældig godt at blive iltet en times tid inden. Dette vil runde vinen af og gøre den endnu mere charmerende.

BODEGAS PANDORA I RUEDA


Bodegas Pandora er beliggende i hjertet af D.O. Rueda. Pandora blev grundlagt af tre gode venner, der delte en drøm om at formidle deres følelser og respekt for klimaet i gennem topvin. 

Den ca. 2000 m2 store vingård er omringet af vinmarker og bygget ud fra præmissen om bæredygtighed. Pandora er særlig kendt for deres unikke, subtile og følelsesladede vine. Dyb respekt for jorden, vinstokke og vinens sjæl står frem for alt.

I det nordvestlige Spanien, tæt ved byen Valladolid, finder man Spaniens mest berømte hvidvinsområde Rueda. Her finder man også Bodegas Pandora og deres topmoderne vineri.

Hos Bodegas Pandora har man svært ved at få armene ned. Alle Deres vine høster stor ros og international anderkendelse. Hos Gribskov Vinimport kan vi særligt anbefale Pandra Sauvignon Blanc. En enestående vin.

Pandoras vinmarker ligger spredt over forskellige områder af D.O. Rueda. De har alle forskellige aldre og vokser i forskellige typer jord. Her ses Pandoras Finca Torreduero som er 25 år gammel, hvor jorden er fattig på organisk materiale, meget sandet, med høje andele af grue og småsten på overfladen og ler i dybden.

D.O. RUEDA (Denominación de Origen)


I det nordvestlige Spanien, i Castile e Léon, finder vi provinsen Zamora med vinområdet D.O. Toro.

Toro er kendt for sine kraftfulde, fyldige rødvine, som er lavet af den lokale variant af Tempranillo-druen. Den lokale betegnelse er Tinta de Toro. Området har omkring 5642 hektar vin hvoraf de 1200 hektar er gamle bush vinstokke, som er mindst 50 år gamle, hvilket giver et stærkt koncentreret udbytte.

Bodegas Pandora Tinta de Toro kort banner 2

Jordbunden i Toro er dannet af sand, ler og kalkholdige sten, der producerer en mørk, kalkholdig overfladejord med fine og grove sandpartikler. Vinmarkerne ligger i 620 til 750 meter over havets overflade.  

Klimaet i Toro er ekstremt kontinentalt med lange, varme somre og kolde vintre. Temperaturen varierer fra 11 grader om vinteren til ca. 37 grader om sommeren. Nedbøren er ret begrænset, og rammer ca. 350 – 400 mm. Om året. Toro har ca. 2600 – 3000 solskinstimer om året.

Jordbund hos Pandora

Tinta de Toro er en lokal variant af Tempranillo. Denne druesort har været dyrket i Toro-området i århundreder. Generelt lagres vinene på egetræsfade, hvilket resulterer i strukturerede vine med massevis af kraft.  

Jordbunden i Toro er dannet af sand, ler og kalkholdige sten, der producerer en mørk, kalkholdig overfladejord med fine og grove sandpartikler.

Toro-vine er kendt for deres robusthed, hvilket gør dem til en fremragende ledsager til det lokale køkken. Regionens køkken er kendt for sin brug af friske, lokale ingredienser i hjertelige retter.

Toro-vine går godt sammen med en bred vifte af fødevarer, herunder grillet kød, vildt, modne oste og traditionelle spanske retter som paella og tapas. Toro-vine er også fremragende til at ledsage kraftige, krydrede retter, hvilket gør dem til et populært valg for mad- og vin parring.

Hvad er et DO-område?


Et DO-område er en officiel betegnelse, der gives til en bestemt type mad eller vin, som produceres i et bestemt geografisk område i Spanien. På spansk hedder “Denominación de Origen” og betyder “oprindelsesbetegnelse”.

I Spanien er der 69 områder som er D.O. klassificeret, hvoraf Toro er en af dem. Fælles for dem alle, at der er underlagt strenge regler og standarter for produktion og kvalitet. som skal overholdes for at fremme og beskytte lokale produkter i særlige områder.

Søger du andre vine ?


Har du spørgsmål ? Ring 3131 1570.

Vores kundeservice sidder klar alle ugens dage for at hjælpe dig.

Din bestilling leveres inden for 1 – 2 dage.

Søg efter vin, vintyper, årgange, lande, druesorter mm.


Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe vin og alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.

Eller

Ja, jeg er fyldt 18 år.