Saint Gregory Pinot Noir Graziano

kr. 249,00

Mængderabat, ved køb af hel kolli – 12 flasker.

… er et moderne bud på en stor fransk Bourgogne. Håndplukkede druer. Vinen lagres i 30 måneder på 228  liters Bourgogne fade. Filtrering med æggehvider. Total old school, præcist som i Bourgogne. Resultatet er en fantastisk Pinot Noir som er langt mere Bourgogne end Californien.

 

  • Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-
  • Har du brug for hjælp eller vejledning? så ring 3131 1570
  • Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 
  • Sikker betaling
Mængderabat, ved køb af hel kolli – 12 flasker.
Mængde Pris pr, flaske DKR
1 - 11 kr. 249,00
12 + kr. 225,00
Varenummer (SKU): GV1US005 Kategorier: , , , , Tag:

Beskrivelse


Saint Gregory Pinot Noir Graziano 2
Billedt

 

Saint Gregory Pinot Noir Graziano

At Greg Graziano har europæisk baggrund fornægter sig ikke, når man ser resultatet af hans måde at lave vine på. De er nemlig ikke bare store og powerfulde. De har nemlig fylde, elegance og finesse. Noget som man oftest ser i de store franske Bourgogne vine. Og denne Pinot Noir er nemlig langt mere Bourgogne end Californien.

Denne Graziano Pinot Noir er en af vinene fra den serie som kaldes Saint Gregory. En serie, hvor man benytter druesorter som egner sig bedst i de lidt mere kølige egne, og som derfor fremviser en lidt mere elegant stil. Vi skal til den nordligste del af Californien, nærmere betegnet de lidt køligere egne af Mendocino County for at finde vinmarkerne, hvorfra druerne til denne skønne Pinot Noir stammer fra.

 

Saint Gregory Pinot Noir Graziano banner

 

Druerne til denne vin kommer fra fire helt unikke vinmarker beliggende inden for tre forskellige appellationer i Mendocino County. 45 % af blandingen er fra vingården Valley Foothills i Anderson Valley. 25% er fra Naughty Boy Vineyard, der ligger i den højt beliggende Potter Valley, som dyrkes ved siden af ​​Russian Rivers udløb. 28% er dyrket af Roger Webb, som er placeret mod den østlige ende af ​​Redwood Valley. Og som et hemmeligt våben, er de sidste 2.5 % af druesorten Pinotage.

Vinen produceres på helt klassisk vis, og for at opnå højest mulig kvalitet bliver druerne plukket i hånden i perioden fra 24. september til 24. oktober. Efter høstning frasorteres sekundære drueklaser og druerne separeres fra stilkene. Druerne presses og most og drueskind (der indeholder store mængder farvestof) fermenteres sammen i store temperaturstyrede ståltanke i ca. 16 dage. Efterfølgende lagres vinen på franske bourgogne fade på 228 liter (5 % af fadene er nye) i 30 måneder, hvorefter vinen filtreres med æggehvider, total old school, men præcis som man gør i Bourgogne. Resultatet er intet mindre end fantastisk. Man får en rødvin, hvor alt bliver serveret på et sølvfad. Voila.

 

Saint Gregory Pinot Noir Graziano banner 2

 

Hvordan smager Saint Gregory Pinot Noir?

Saint Gregory Pinot Noir har en super smuk dybrød farve. Grundet sin endnu unge alder, har vinen også et snert af purpur lilla kant. Vinens bouquet fremstår med en klassisk Bourgogne-agtig stil, men dybe frugt noter som modne sorte kirsebær, blomme, ristede egetræsfade og hints  af jord. Smagen er helt fantastisk. Med bløde tanniner, afbalanceret syre og en rig, fløjlsagtig mundfornemmelse fremstår Saint Gregory Pinot Noir som en virkelig lækker vin, der er behagelig nu og vil udvikle mere kompleksitet med yderligere lagring i flasken.

 

Nyd Saint Gregory Pinot Noir:

Nyd denne dejlige Pinot Noir til f.eks klassiske sydeuropæiske retter ”Mediterranean style” som andebryst, store svinekoteletter og lammesteg. Prøv den også til pasta, risotto, kylling og kalvekød.  Nyd den også blot som et stille glas. Børne nydes ved ca. 14 – 16 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Saint Gregory Pinot Noir Graziano banner 3

Mere info om Saint Gregory Pinot Noir:

Varenummer: GV1US005

Årgang: 2017/ 2018

Stk. pr. kolli: 12

Producent: Graziano Wine Family

Land: USA

Vinområde: Mendocino County,

Type: Rødvin

Druesort: Pinot Noir (97,5 %) og Pinotage (2,5 %)

Alkohol Vol: 14.3 % 

Mål: 75 cl.

Lukning: Korkprop

Konserveringsmidler: Sufitter

Saint Gregory Pinot Noir Graziano banner kort

Saint Gregory Pinot Noir Graziano banner bund 2

 

 

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Saint Gregory Pinot Noir Graziano”

Du kunne også være interesseret i...

Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe vin og alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.

Eller

Ja, jeg er fyldt 18 år.