SMAGESÆT / GAVESÆT PRIORAT ESSÈNCIA, BODEGAS MASET

kr. 799,00

Er det farsdag? Har din mand fødselsdag?

Eller skal du bruge en gave til en person som har spændende vine på ønskesedlen? så er Essència Priorat en oplagt gaveide.

Et gavesæt / smagekit, bestående af 3 forskellige Priorat vine. 

 

 

  • Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-
  • Har du brug for hjælp eller vejledning? så ring 3131 1570
  • Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 
  • Sikker betaling
Varenummer (SKU): GV1Sp016-1 Kategorier: , , , , ,

Beskrivelse

PRIORAT ESSÈNCIA, BODEGAS MASET, PRIORAT, SPANIEN

Er det farsdag? Har din mand fødselsdag? Eller skal bruge en gave til en person som har spændende vine på ønskesedlen? så er Essència Priorat en oplagt gaveide. Et gavesæt / smagekit, bestående af 3 forskellige Priorat vine som alle laves i stærkt begrænset antal. Især den hvide Priorat er direkte en sjældenhed. En vin som ikke er i handel på normalvis. Hvis man vil smage den, så er eneste mulighed Essència Priorat.

Der findes mange spændende vinområder rundt omkring i verden, men intet måler sig med Priorat. Små 170 km syd for Barcelona, nær Tarragona helt ud af det blå, og omkranset af Monsant Bjergene, finder man Priorat. Et enestående vinområde, et smukt landskab, designet af Vore Herre, og den første tanke der slå en … ”Her kan man da ikke lave vin*. Men den tanke tager man hurtigt til sig igen. Nogle Spaniens mest fantastiske vine laves nemlig her. 

PRIORAT ESSÈNCIA indeholder følgende:

1 flaske PRIORAT MAS VILO, 1 flaske PRIORAT CLOS VILO og 1 flaske Hvidvin PRIORAT CLOS VILO

 

KORT OM PRIORAT MAS VILO:

Druerne man anvender til Priorat Mas Vilo er 60 % Garnacha og 40 % Cariñena. Vinmarkerne, er anlagt som det man kalder terrasser, og ikke som en traditionel flad vinmark. Hvilket også betyder, at alt foregår ved hårdt håndarbejde. Man arbejder med muldyr, og ikke traktorer. Vinstokkene står med rødderne dybt nede i skiferholdige jordbund. Og helt op på overfladen belagt med llicorella-skifer med tusind farver. Nærmest badet i skiferens mørke, strålende og skinnende toner med jernholdige, rødlige og rustne nuancer. Skiferen opsuger al solvarmen i dagtimerne, og afgiver den igen om natten, så modningsforløbet er optimalt.

Ved høsten plukkes druerne ved håndkræft, og sorteres så man kun benytter de mest modne druer. Efterfølgende presses druerne og most og drueskind (der indeholder store mængder farvestof) fermenteres sammen i store temperaturstyret. Vinen lagres derefter på egetræsfade og modnes på amforakolber, en slags glas karafler. Resultatet er en skøn rødvin. En flot fyldig vin, dog ikke helt så kraftig som Clos Vilo. Men fyldig nok til at matcher perfekt med en lække steak.

Hvordan smager PRIORAT MAS VILO:

Priorat Mas Vilo har rubinrød farve med ungdommelige violette reflekser. En nyance, som forvinder med tiden. Duften er skøn. Propfyldt af friske røde bær, som jordbær og hindbær. Noter af balsamico, eukalyptus og krydret muskatnød. Man finder også noter af middelhavskrydderier a’la Rosmarin / Timian samt tobaksblade og cedertræ. Smagen er frugtrig og blød i munden. Modne tanniner med en lang finish.

Nyd PRIORAT MAS VILO til:

PRIORAT MAS VILO nydes bedst sammen med mad. Prøv den f.eks. til lyst kød a’la svin på grill og fjerkræ. Men er også skøn i selskab med kalve- oksekød.  Bør nydes ved ca. 16 – 18 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

 

KORT OM PRIORAT CLOS VILO:

Priorat Clos Vilo er det man kendetegner som en enkeltmarksvin. 60 år gamle vinstokke. Og druerne der anvendes er 60 % Cariñena og 40 % Garnacha Noir. I ca. 1000 meters højde, er selve vinmarkerne anlagt som det man kalder terrasser, og ikke som en normal flad vinmark. Vinstokkene står med rødderne dybt nede i skiferholdige jordbund. De kæmpe en brav kamp for at optage næring. Høsten foretages ved hånd- kræft. Der kan simpelthen ikke kører en traktor her. Efterfølgende presses druerne og most og drueskind (der indeholder store mængder farvestof) fermenteres sammen i store temperaturstyret. Vinen lagres derefter på egetræsfade og modnes på amforakolber, en slags glas karafler. Resultatet er en super flot vin med klasse. En kraftig sag, propfyldt med lækker fed frugt. 

Hvordan smager PRIORAT CLOS VILO:

Priorat Clos Vilo har en intens rubinrød farve med reflekser af granatæble. Duften er lækre og charmerende, med noter af modne sorte frugter som kirsebær, tørrede figner og sort peber. Men også noter af balsamico og middelhavskrydderier a’la Rosmarin / Timian samt tobaksblade som går over i en delikat bund af røg og cedertræs. Smagen er flot fyldig, nærmest til det kraftige. Eftersmagen, frugtrig og hænger længe i munde.

Nyd PRIORAT CLOS VILO til:

PRIORAT CLOS VILO, er storslået at blive nydt sammen med mad. Prøv den f.eks. til simreretter, langtidsstegt lamme lam, og kalve- og oksekød. Men den bløde frugt gør den også til en skøn vin at drikke for sig selv. Bør nydes ved ca. 16 – 18 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

 

KORT OM PRIORAT CLOS VILO – Blanc de Noir (hvidvin) :

Druerne til Clos Vilo, Blanc de Noir, høstes på vinmarken Sant Marti. Og Man benytter udelukkende høstens bedste Garnacha Tinta druer til at lave denne spændende hvidvin. Garnacha Tinta er egentligt en rødvinsdrue, men ved at presse druerne meget forsigtigt, kommer druemosten ikke i kontakt med drueskindet, og får derved ingen farve. Det er en hvidvin, som produceres i et forsvindende lille antal. Og eneste mulighed for at få fingrene i sådan en flaske, er ved at købe denne gavepakke.   

Hvordan smager PRIORAT CLOS VILO – Blanc de Noir:

Clos Vilo – Blanc de Noir er en gennemtrængende og kraftfuld hvidvin, med en stram farve, der minder os om de kølige temperaturer, man har om natten i druemodningsperioden. Duften er frisk og aromatisk med friske citrusaromaer, og en forsigtig note af fersken. Smagen er saftig og livlig. En lang og fyldig eftersmag, som repræsenterer det klassiske Priorat.

Nyd PRIORAT CLOS VILO – Blanc de Noir til:

Læs mere om Bodegas Maset: Klik her

Mere info om PRIORAT ESSÈNCIA :

Årgang: assorteret

Varenummer: GV1Sp016

Stk. pr. kolli: 1

Producent: Bodegas Maset

Land: Spanien

Vinområde: Priorat

Type: Rødvin og Hvidvin

Druesort: Garnacha 60 og Cariñena

Vol: 14.5 % / 14.5 % / 13.5 %

Mål: 3 x 75 cl.

Lukning: Korkprop

Konserveringsmidler: Sufitter

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “SMAGESÆT / GAVESÆT PRIORAT ESSÈNCIA, BODEGAS MASET”

Du kunne også være interesseret i...

Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe vin og alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.

Eller

Ja, jeg er fyldt 18 år.