Fransk rosévin, Sancerre Rosé, Domaine Denizot

kr. 249,00

Sådan smager den … 

Sancerre Rosé er en fornem ambassadør for Domaine Denizot og fremstår med en sart rosa farve. Bouqueten vælter næsten op af glasset. Smagen er tør og saftig. Super charmerende, og propfyldt med noter af jordbær og kirsebær, som tilsammen giver en generøs smag, efterfuldt af en fed finish.

  • Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-
  • Har du brug for hjælp eller vejledning? så ring 3131 1570
  • Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 
  • Sikker betaling
Varenummer (SKU): GV1FR34 Kategorier: , , , , Tags: , ,

Beskrivelse

Sancerre Rosé, Domaine Denizot, Verdigny, Frankrig

En tur til den centrale del af Frankrig, ca. en times kørsel fra Paris, finder man vin-regionen Loire, og nærmere betegnet landsbyen Verdigny hvor denne fantastiske Sancerrerosévine kommer fra.

Det er familien Denizot, som nu på 6 generation står bag dette prestigefyldte vinfirma. I dag er det Thibauld DENIZOT og hans hustru Jennifer som står ved roret og styre årets høst sikkert i land, år efter år efter år. Og dette gøres med den største respekt for naturen i Verdigny.

Vinen er lavet i ganske begrænset mængder. Der laves kun ca. 6500 flasker om året af denne skønne Pinot-Noire baseret rosé. Vinmarkernes ”Terroire”, som er det frække ord man benytter som synonym, for jordbundsforhold, er meget typisk for den man finder i Verdigny bestående af en blanding af kalksten og kalkholdigt lerjord. Selv om vinen ikke er certificeret som økologisk, bliver vinmarkerne behandlet som om de er. Det vil sige, med største kærlighed og ingen insektmidler, ingen anti-råd eller ukrudtsmidler.

Vinen er lavet på 100 % Pinot Noir, præcist som de røde Sancerre vine også er. Druerne bliver plukket ved håndkræft, og så snart druerne ankommer til vingården, bliver de håndteret med største respekt. Druerne presses med det samme; langsomt og skånsomt. Mosten omdannes til vin, ved at blive fermenteret i store temperaturstyret tanke af rustfristål. Efterfølgende lagres vinen på store tanke af cement.

Juicen og vinen håndteres med største omhu for ikke at blive stresset. Når mosten eller vinen skal flyttes gøres det ved hjælp af tyngdekraften eller i enkelte tilfælde, ved en meget langsom og blid pumpning. Vinen er typisk klar til aftapning omkring marts og resultatet er i den sidste ende en formidable rosévin.

Hvordan smager Sancerre Rosé, Denizot:

Sancerre Rosé er en fornem ambassadør for Domaine Denizot og fremstår med en sart rosa farve. Bouqueten vælter næsten op af glasset. Smagen er tør og saftig. Super charmerende, og propfyldt med noter af jordbær og kirsebær, som tilsammen giver en generøs smag, efterfuldt af en fed finish.

Nyd Sancerre Rosé, Denizot til:

Først og fremmest drik denne rosé blot som den er. En er fuldstændig fantastisk oplevelse. Men nyd den naturligvis også til noget mad, for det er en vin som gør sig godt i selskab med fisk. Laks på grill kunne være en ideel oplevelse. Ellers fjerkræ og lyst kød ville være en skøn anretning. Prøv også vegetarretter og frisk frugt.

Bør nydes ved ca. 8 -12 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Læs mere om Domaine Denizot: Klik her

Sancerre Rose Domaine Denizot banner

Mere info om Sancerre Rosé, Domaine Denizot:

Årgang: 2021 

Varenummer: GV1FR34  

Stk. pr. kolli: 6

Producent: Domaine Denizot

Land: Frankrig

Vinområde: Loire / Sancerre

Type: Rosévin

Druesort:  Pinot Noir

Vol: 12,5 %.

Mål: 75 cl.

Lukning: Korkprop

Konserveringsmidler: Sufitter

Pinot Noir Domaine Denizot kort

Sancerre rose Domaine DENIZOT 6 flaasker

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Fransk rosévin, Sancerre Rosé, Domaine Denizot”

Du kunne også være interesseret i...

Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe vin og alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.

Eller

Ja, jeg er fyldt 18 år.