Fransk hvidvin SANCERRE BLANC, DOMAINE DENIZOT

kr. 249,00

Mængderabat, ved køb af hel kolli – 6 flasker.

Smagskommentar:

Denne Sancerre Blanc er et brag af en hvidvin. Alene i duften gøres vinen alle pengene værd. Med en indsmigrende og elegant næse med noter af hyldeblomst, citrus, hvide blomster og nyslået græs. I smagen har den fedme, koncentration og en balancegivende sprød syre. Den er ice-cool, frisk og med den reneste frugt, som gør denne Sancerre til en meget alsidig hvidvin.

 

 

  • Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-  
  • Har du brug for hjælp eller vejledning? så ring 3131 1570
  • Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 
  • Sikker betaling
Varenummer (SKU): GV1FR23 Kategorier: , , , , , Tags: , ,

Beskrivelse

Sancerre Blanc, Domaine Denizot, Verdigny, Frankrig

En tur til den centrale del af Frankrig, ca. en times kørsel fra Paris, finder man vin-regionen Loire, og så nærmere til landsbyen Verdigny hvor denne fantastiske Sancerre hvidvine kommer fra.

Det er familien Denizot, som nu på 6 generation står bag dette prestigefyldte vinfirma. I dag er det Thibauld DENIZOT og hans hustru Jennifer, som står ved roret og styre årets høst sikkert i land, år efter år efter år. Og dette gøres med den største respekt for naturen.

Domaine Denizot er et relativt småt hus. Deres vigtigste vin er denne Sancerre Blanc. Med en årlig produktion på ca. 65000 flasker om året, så er denne skønne Sauvignon Blanc baseret vin, også den som Domaine Denizot laver flest af.

Druerne der anvendes til denne fantastiske vin er 100 % fuldmodne Sauvignon Blanc-druer. Druerne til denne Sancerre Blanc bliver høstet fra egne marker, som er placeret i forskellige kommuner, i og omkring landsbyen Verdigny (Amigny, Chavignol, Sancerre og Verdigny).

Det franske ord ”Terroire” som man ofte benytter, dækker over jordbundsforholdene i vinmarkerne. Her er jordbunden sammensat af en blanding af kalksten og kalkholdig lerjord. Thibauld Denizot understreger der er en stor vigtighed i at tage sig kærligt af naturen. For selv om vinen ikke er certificeret som økologisk, bliver vinmarkerne behandlet som om de er. Det vil sige, med største kærlighed og ingen insektmidler, ingen anti-råd eller ukrudtsmidler.

Høsten påbegyndes i slutningen af september. Og efter høsten frasorteres sekundære drueklaser og druerne separeres fra stilkene. Druerne presses meget forsigtigt, og med respekt for den værdifulde druemost overføres mosten, ved hjælp af tyngdekraften (for ikke at stresse vinene) til store temperatur- styret ståltanke i ca. 15 dage, hvor fermenteringen forgår. Efterfølgende lagres vinen på tanke af cement til april, maj måned, hvor vinen filtreres og gøres klar til at blive flasket. Resultatet er en tør og lækker hvidvin. Helt uden restsukker.

Hvordan smager Sancerre Blanc, Denizot:

Denne Sancerre Blanc er et brag af en hvidvin. Alene i duften gøres vinen alle pengene værd. Med en indsmigrende og elegant næse med noter af hyldeblomst, citrus, hvide blomster og nyslået græs. I smagen har den fedme, koncentration og en balancegivende sprød syre. Den er ice-cool, frisk og med den reneste frugt, som gør denne Sancerre til en meget alsidig hvidvin.

Nyd Sancerre Blanc, Denizot til:

Om man vælger at bruge den som aperitif, eller til en bred vifte af madretter, så som fisk, skaldyr eller ost, så er Sancerre Blanc fra Domaine Denizot et sikket hit, og fortjener derfor de absolut bedste anbefalinger. Bør nydes ved ca. 8 -10 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Var det ikke lige den hvidvin du søgte? Se vores andre hvidvine Så klik her

Klik på linket og se vores udvalg af hvidvine. Der er noget for enhver smag og pengepung.

Læs mere om Domaine Denizot: Klik her

Sanxerre Blanc Domaine Denizot Banner

 

Mere info om Sancerre Blanc, Domaine Denizot:

Årgang: 2020 

Varenummer: GV1FR23  

Stk. pr. kolli: 6

Producent: Domaine Denizot

Land: Frankrig

Vinområde: Loire / Sancerre

Type: Hvidvin

Druesort:  Sauvignon Blanc

Vol: 12,5 %.

Mål: 75 cl.

Lukning: Korkprop

Konserveringsmidler: Sufitter

Sancerre Blanc Kort

 

Sancerre Blanc Domaine Denizot Mega menu

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Fransk hvidvin SANCERRE BLANC, DOMAINE DENIZOT”

Du kunne også være interesseret i...

Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe vin og alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.

Eller

Ja, jeg er fyldt 18 år.