Fransk rødvin Sancerre Rouge “Cuvée BIORGA”, Domaine Denizot

kr. 399,00

Sancerre Rouge BIORGA kan sammenlignes med en Grand Cru Bourgogne. Denne enkeltmarks Sancerre er en stor rødvin. Biorga har en flotrubin rød farve. I bouqueten deler denne flotte Pinot Noir ud til højre og venstre med charmerende frugtagtige noter af saftige røde bær. Smagen er relativ fyldig, men Ikke tung. En flot frugtig delikat silkeagtighed smag med en dejlig rundhed.

Mængderabat, ved køb af hel kolli – 6 flasker.

  • Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-
  • Har du brug for hjælp eller vejledning? så ring 3131 1570
  • Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 
  • Sikker betaling
Varenummer (SKU): GV1FR36 Kategorier: , , , , , Tags: ,

Beskrivelse

Sancerre Rouge “Cuvée BIORGA”, Domaine Denizot, Verdigny, Frankrig

Når man tænker Sancerre, så er rødvin ikke det første der kommer frem. Det er naturligvis de fantastiske hvidvine, som produceres i området. Tørre, sprøde og dejlige at drikke, hvor et glas sjældent er nok. Men man laver faktisk også super flotte rødvine her. Og præcis som de mere berømte rødvine fra Bourgogne, så laves de røde sancerrevine også på den celebre druesort Pinot Noir.

Domaine Denizot er en relativt lille producent. Det er familien Denizot, som nu på 6 generation står bag dette prestigefyldte vinfirma. I dag er det Thibauld DENIZOT og hans hustru Jennifer, som står ved roret og styre årets høst sikkert i land, år efter år efter år. Og dette gøres med den største respekt for naturen.

Sancerre Rouge BIORGA kan sammenlignes med en Grand Cru Bourgogne. Sancerre Rouge BIORGA er en såkaldt ”enkeltmarksvin”, hvilket man kun laver i tilfælde af man et unikt ”terroir”, hvor essensen af vinmarken kan skabes. Jordbunden er skabt af løse stenet terroir, fuld af fossiler. Druerne høstes fra vinmarken “Beaux Regards” som er placeret i kommunen Verdigny.

Druerne der anvendes til denne fantastiske vin er 100 % fuldmodne Pinot Noir-druer. Det er familiens ældste vinstokke, med en gennemsnitsalder på over 60 år. Derfor er udbyttet begrænset, men kvaliteten i top. Der laves kun ca. 3500 flasker om året af Sancerre Rouge BIORGA.

Thibauld Denizot understreger der er en stor vigtighed i at tage sig kærligt af naturen. Under hele processen, lige fra forberedelsen af vinmarkerne, til vinstokkenes blomstring, til høsten og til vinen er i flasken. For selv om vinen ikke er certificeret som økologisk, bliver vinmarkerne behandlet som om de er. Det vil sige, med største kærlighed og ingen insektmidler, ingen anti-råd eller ukrudtsmidler.

Når druerne er høstet og ankommer til vingården bliver de håndteret med største omhu og respekt. Druerne overføres til betontanke ved hjælp af et løftende transportbånd. For at undgå at saften i at oxidere anvendes tøris som nedkølingsmiddel. Druerne gennemgår en kold maceration over ca. syv dage. Druerne presses ved en såkaldt ”friløberproces” hvor druerne nærmest presser sig selv. Sidst men ikke mindst fermenteres vinen over en ca. 14 dages periode. ”Friløbervinen” overføres efterfølgende til 228 liters vintønder, hvor vinen lagres i minimum et år. Efter vinen er blevet flasket, lagres vinene i ca. 6 måneder før de frigives til salg, for at frembringe den fyldige og silkeagtige stil.

Hvordan smager Sancerre Rouge “Cuvée BIORGA”:

Denne enkeltmarks Sancerre er en stor rødvin. Biorga har en flotrubin rød farve. I bouqueten deler denne flotte Pinot Noir ud til højre og venstre med charmerende frugtagtige noter af saftige røde bær.  

Smagen er relativ fyldig, men Ikke tung. En flot frugtig delikat silkeagtighed smag med en dejlig rundhed.

Nyd Sancerre Rouge “Cuvée BIORGA” til:

Sancerre Rouge BIORGA er en rigtig flot vin at nyde til mad. Om man vælger at servere den til lyst kød, kalve- / oksekød så vil man under alle omstændigheder få en rigtig flot oplevelse. Står man også skal vælge noget til at hælde i glasset ved et lækkert veldækket ostebord, så fortjener denne Pinot også de absolut bedste anbefalinger.

Bør nydes ved ca. 14 -18 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Pinot Noir Banner

Læs mere om Domaine Denizot: Klik her

Mere info om Sancerre Rouge “Cuvée BIORGA”:

Årgang: 2020 

Varenummer: GV1FR36  

Stk. pr. kolli: 6

Producent: Domaine Denizot

Land: Frankrig

Vinområde: Loire / Sancerre

Type: Rødvin

Druesort:  Pinot Noir

Vol: 13 %.

Mål: 75 cl.

Lukning: Korkprop

Konserveringsmidler: Sufitter

Pinot Noir Domaine Denizot kort

Pinot Noir MEGA banner

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Fransk rødvin Sancerre Rouge “Cuvée BIORGA”, Domaine Denizot”

Du kunne også være interesseret i...

Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe vin og alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.

Eller

Ja, jeg er fyldt 18 år.