Cantine Miali – Fantastisk italiensk vin igennem 4 generationer.


I 1886, efter at Philloxera ødelagde næsten alle vinmarkerne i Norditalien, en smart købmand af landbrugsråvarer, besluttede de at begynde at fremstille og handle med andre regioner. Han hed Elvino Miali, og han var en pioner. I de følgende år voksede efterspørgslen efter hans vine hurtigt op, og Elvino besluttede at udvide og omorganisere sin virksomhed ved at bygge sin egen vingård.

Elvino Miali.

Grundlægger af Cantine Miali i 1886.

Han ejede aldrig vinmarkerne: hvert år valgte han de bedste druer til at købe. På denne måde kunne han garantere en rimelig fortjeneste for landmændene og de bedste druer til sig selv. Om hans navn: navnet Elvino betyder noget meget lig “vinen” på italiensk. Sandheden er, at da han blev født officer på det lokale registerkontor, stavede navnet forkert (på det tidspunkt var dialekt det eneste sprog) og fra “Livino” blev hans navn “Elvino”.

Michele Miali
Martino Miali

Da Philloxera i Puglia ødelagde mere end 2/3 af de eksisterende vinmarker, gav anden generation, Michele og Antonio Miali håb til landmændene, der købte deres druer, hvis de genplantede visse hvide druer, der var nødvendige af Vermouth-producenterne i Piemonte, hvilket gav en stor skubbe til virksomheden og til den lokale økonomi. De satser før andre på det ønologiske potentiale i vores område, Valle d’Itria og dets vigtigste druer, Verdeca og Bianco d’Alessano. “Vinicola Miali” (hvordan det blev kaldt vores vingård på det tidspunkt) blev en af de vigtigste leverandører af hvidvin til Cinzano og andre internationale vermouthproducenter.

I 1960 tog Martino og Francesco Miali, sønner af Michele, et stort spring, en livsændrende beslutning, der projicerede vingården i den moderne æra: vores første vin på flaske. På det tidspunkt var aftapning af vin utænkelig forretning, og de fleste vinfremstillingsvirksomheder producerede vine til salg i bulk, og kun 4-5 vingårde begyndte at aftappe deres vine. I årevis var vin på flaske kun en lille del af forretningen, men der er oprettet et nyt brand. Et brand, der også var et væddemål: et væddemål på regionen og på vores by. Få år senere, i 1969, for at bekræfte vores alvorlige intentioner, bad Martino Miali til lovgiveren om anerkendelsen af D.O.C. for byens vin: Martina Franca D.O.C. var født. MIALI blev et synonym med gode vine i Valle d’Itria.

I dag er det nu 4. generation som driver firmaet. 3 sønner, som hver især har deres speciale.

Michele Miali

Michele, den førstefødte, med sin grad i økonomi og sin passion for kunst og design er salgs- og marketingchef.

Francesco Miali

Francesco, vinproducenten, begyndte at følge sin lidenskab allerede i ung alder og fulgte faren under sin arbejdsaften i vingården. Han dimitterede i “Ønologi og vinavl” ved universitetet i Torino i Piemonte, og han er nu en af ​​de mest respekterede apuliske vinproducenter.

Marcello Miali

Marcello, den yngste efter sin uddannelse i økonomi, boede i Rom og Milano og bor nu i New Jersey, hvorfra han leder det amerikanske marked.

Se også udvalget af vinene fra Cantine Miali her:

Salento, Puglia, Italien


Søg efter vin, vintyper, årgange, lande, druesorter mm.