Se udvalget af vinene fra Priorat her:

Bodegas Maset, Spanien


I 2000 blev vingården Costers del Priorat grundlagt i den lille by Bellmunt del Priorat. Bodegas Maset-projektet, i landet med llicorella og umulige skråninger. En unik ramme og fremtidig verdensarvssted, der giver os alt det nødvendige for at producere vores intense Mas Viló og Clos Viló rødvine.

Husk, når du handler hos Gribskov Vinimport

Ofte er der MÆNGDERABAT, ved køb af hel kolli

Så slipper miljøet for bruge af ekstra emballage  

Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-  

Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 

Sikker betaling

Priorat Mas Vilo Bodegas Maset

Se udvalget af vinene fra Priorat her:


Priorat Mas Vilo Bodegas Maset


Flere detaljer om PRIORAT MAS VILO

Årgang: 2018
Varenummer: GV1Sp016  
Stk. pr. kolli: 6
Producent: Bodegas Maset
Land: Spanien
Vinområde: Priorat
Type: Rødvin
Druesort: Garnacha 60 % og Cariñena 40 %  
Vol: 14,5 %.
Mål: 75 cl.
Lukning: Korkprop
Konserveringsmidler: Sulfitter

Lidt info om Priorat Mas Vilo


Druerne man anvender til Priorat Mas Vilo er 60 % Garnacha og 40 % Cariñena. Vinmarkerne er anlagt som det man kalder terrasser, og ikke som en traditionel flad vinmark. Det betyder også, at alt foregår ved hårdt håndarbejde. Man arbejder med muldyr, og ikke traktorer. Vinstokkene står med rødderne dybt nede i det skifterholdige jordbund. Og helt op på overfladen belagt med llicorella-skifer med tusind farver. Nærmest badet i skiferens mørke, strålende og skinnende toner med jernholdige, rødlige og rustne nuancer. Skiferen suger al solvarmen i dagtimerne, og afgiver den igen om natten, så modningsforløbet er optimalt.

Ved høsten plukkes druerne ved håndkraft, og sorteres så man kun benytter de mest modne druer. Efterfølgende presses druerne og most og drueskind (der indeholder store mængder farvestof) fermenteres sammen i temperaturstyret ståltanke. Vinen lagres derefter på egetræsfade og modnes på amfora-kolber, en slags glas karafler. Resultatet er en skøn rødvin. En flot fyldig vin, dog ikke helt så kraftig som Clos Vilo. Men fyldig nok til at matches perfekt med en lækker steak.

Hvordan smager Priorat Mas Vilo?


Mas-Vilo-Priorat Bodegas Maset

Priorat Mas Vilo har en rubinrød farve med ungdommelige violette reflekser. En nuance, som forsvinder med tiden. Duften er skøn. Propfyldt af friske røde bær, som jordbær og hindbær. Noter af balsamico, eukalyptus og krydret muskatnød. Man finder også noter af middelhavskrydderier a’la Rosmarin / Timian samt tobaksblade og cedertræ. Smagen er frugtig og blød i munden. Modne tanniner med en lang finish.

Nyd Priorat Mas Vilo til:


PRIORAT MAS VILO nydes bedst sammen med mad. Prøv den f.eks. til lyst kød ala svin på grill og fjerkræ. Men den er også skøn i selskab med kalve- oksekød. Bør nydes ved ca. 16 – 18 grader og serveres gerne i store, flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Mas Vilo Priorat bodegas Maset

Priorat Clos Vilo Bodegas Maset


Lidt info om Priorat, Clos Vilo Bodegas Maset :


Priorat Clos Vilo er det man kendetegner som en enkeltmarksvin. 60 år gamle vinstokke. Og druerne, der anvendes, er 60 % Cariñena og 40 % Garnacha Noir. I ca. 1000 meters højde, er selve vinmarkerne anlagt som det man kalder terrasser, og ikke som en normal flad vinmark. Vinstokkene står med rødderne dybt nede i skiferholdige jordbund. De kæmper en brav kamp for at optage næring. Høsten foretages ved håndkraft. Der kan simpelthen ikke kører en traktor her. Efterfølgende presses druerne og most og drueskind (der indeholder store mængder farvestof) fermenteres sammen i temperaturstyret ståltanke. Vinen lagres derefter på egetræsfade og modnes på amfora-kolber, en slags glas karafler. Resultatet er en super flot vin med klasse. En kraftig sag, proppfyldt med lækker fed frugt. 

Hvordan smager Priorat Clos Vilo?


Mas-Vilo-top

Priorat Clos Vilo har en intens, rubinrød farve med reflekser af granatæble. Duften er lækker og charmerende, med noter af modne sorte frugter som kirsebær, tørrede figner og sort peber. Men også noter af balsamico og middelhavskrydderier a’la Rosmarin / Timian samt tobaksblade som går over i en delikat bund af røg og cedertræ. Smagen er flot fyldig, nærmest til det kraftige. Eftersmagen er frugtig og hænger længe i munden.

Nyd Priorat Mas Vilo til:


PRIORAT CLOS VILO, er storslået at blive nydt sammen med mad. Prøv den f.eks. til simreretter, langtidsstegt lamme lam, og kalve- og oksekød. Men den bløde frugt gør den også til en skøn vin at drikke for sig selv. Bør nydes ved ca. 16 – 18 grader og serveres gerne i store, flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Esseència Priorat Bodegas Maset (SMAGESÆT I BEGRÆNSET ANTAL)


Læs mere om Maset i Priorat her:


Priorat, et af Spaniens mest spændende vinområder …

Velkommen til Priorat, et af Spaniens mest spændende vinområder. Priorat, finder man i Catalonien, ca. 170 km. Sydvest fra Barcelona i det nordøstlige hjørne af Spanien, nær byen Tarragona. Et pragtfuldt vinområde smukt omkranset af Montsant bjergene.

På trods af at man siden 12. århundrede har lavet vin i området, så er det først i 1990’erne, at der for alvor begyndte at ske noget. For små 30 år siden var Priorat nærmest ukendt. Men med økonomi udefra og tilføjelse af et bredt udvalg af internationale druesorter, plantede man side om side, med de lokale klassikere som Garnacha og Cariñena. I dag er Priorat verdensberømt. Kendt som stedet hvor nogle af Spaniens mest kostbare vine produceres.

Priorat er et helt specielt sted. Nærmest som om man er på en anden planet. Meget bjergrigt. Beliggende i 100 til 170 meters højde over havets overflade. Temperaturen er ekstrem. Om vinteren er det bidende koldt. Om sommeren er det meget varmt. Jordbunden er stenet, meget skiferholdig og meget næringsfattig. Det gør, at vinstokkene yder et meget lavt udbytte og giver vinene en del mineralske undertoner. Alle overflader er beklædt med knytnæve, store sten, granit og skifer. Alt sammen noget som suger solens varme, og afgiver den igen i løbet af natten. Nærmest som en stegegryde.

Vinmarkerne i Priorat


I år 2000 påbegyndte Bodegas Maset deres vinfremstillingsprojekt i Priorat ved at stifte Costers del Priorat. En lille vingård, med en unik bygning fra det 15. århundrede. I denne historiske bygning bliver Bodegas Maset’s prioratvine skabt.

I dag fremstår vingården som top-modernet.

Priorat er ekstrem på mange måder. Vinmarkerne er enormt stejle, og derfor typisk opbygget som det man kalder terrasser. Ved arbejdet i markerne kan man ikke køre rundt i traktor, og derfor er muldyr ofte det foretrukne arbejdsredskab. Druerne bliver høstet ved håndkraft. Vingårdene er meget små, og den årlige produktion er typisk få tusinde flasker. Resultatet er voluminøse vine, med en dejlig høj alkoholprocent, med masser af intens smag.

Vinstokkene er placeret på terrasser, med jordbund af sten, skifer og granit. Arbejdet i vinmarkerne foregår ved håndkraft. En traditionel form for landbrug, hvor resultatet er vin i meget høj kvalitet, men i meget begrænset antal flasker. En arbejdsfilosofi, der giver mulighed for at flaske Priorats autentiske essens.

Druesorterne man arbejder med hos Bodegas Maset – Priorat er primært Garnatxa og Carinyena, For at have balance i markerne har man plantet 5 % White Garnatxa og 10% andre druesorter. De yngste vinstokke er plantet i år 2000. Og de ældste er plantet helt tilbage i 1934.

Søger du andre vine ?


Har du spørgsmål ? Ring 3131 1570.

Vores kundeservice sidder klar alle ugens dage for at hjælpe dig.

Din bestilling leveres inden for 1 – 2 dage.

Søg efter vin, vintyper, årgange, lande, druesorter mm.