Se vores bobler fra CAVA DO her

Velkommen til en verden fuld af bobler

Bodegas Maset, Penedés, Spanien

Se udvalget af vinene fra Cava do her:

Bodegas Maset, Spanien


Bodegas Masets centrale hovedkvarter ligger i La Granada, en lille by beliggende i hjertet af Penedès, i det historiske vinområde syd for Barcelona. Det er på dette sted, hvor de fleste af dens fremragende vine og cavaer produceres, i en håndværksmetode efter en streng kvalitetsproces.

Husk, når du handler hos Gribskov Vinimport

Ofte er der MÆNGDERABAT, ved køb af hel kolli

Så slipper miljøet for bruge af ekstra emballage  

Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-  

Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 

Sikker betaling

Læs mere om Cava her:


Cava er en spansk type mousserende vin, som primært bliver lavet i Catalonien, i det nordøstlige hjørne af Spanien. Cava har sin egen Denominación de Origen (DO). Et område eller vintype som har sit egen DO, fortæller at, i dette tilfælde vin (kan også være madvare som f.eks. ost) at de kommer fra et specielt område og produceret ud fra nogle specifikke regler. En regelform som man også finder i Frankrig som appellation d’origine contrôlée (AOC).

Dog er det også tilladt at lave Cava andre steder end lige i Catalonien. Steder som Aragon, Castile, León, Extremadura, La Rioja, Baskerlandet, Navarra og Valencia er også på listen. Dog er ca. 95 % af al Cava produceret i Penedés, nær Barcelona.

For at en vin kan betegnes som en Cava, kræver det at den bliver produceret ved det man kalder ”den traditionelle metode”.  Boblerne fremkommer ved hjælp af det man kalder 2. gæringen. Efter gæring lagres vinen i minimum 9 måneder på flaske for at generere de fine og elegante bobler. Ofte lagres Cava endnu længere tid. Jo længere tid Cavaen lagres, des finere bliver boblerne, og des mere cremet bliver mundfølelsen. De absolut fineste Cavaer lagre ofte i 36 og 48 måneder, og kan uden problemer sammenlignes med mange af de fineste champagner i Frankrig.

Man kan bruge flere forskellige druesorter til Cava. De mest traditionelle druer er Macabeo, Parellada og Xarel.lo. Men også internationale druer som Chardonnay og Pinot Noir ses ofte benyttet.

Størsteparten af al Cava er hvid Cava. Men der findes også Rosé Cava. Her må man kun benytte Garnacha, Pinot Noir, Trepat og Monastrel. Lovmæssigt er det ikke tilladt at blande hvid- og rødvin for at lave en rosè Cava. Saignée metoden skal benyttes. En særlig metode, hvor de valgte blå druer ”bløder” juicen ud. Og med en meget beskeden mængde juice i forhold til drueskallerne – bliver resultatet en meget koncentreret rosévin.

Størsteparten af Cava er Brut (tør). Men der findes mange andre smagsvarianter. F. eks. Brut Nature, Semi-Seco. Så Cava har rigtig mange serveringsmuligheder.

 

Prøv også :

PX PEDRO XIMËNEZ, BODEGAS MASET


Har man en sød tand, så er man bestemt ikke gået galt i byen med denne Pedro Ximenez.

En fed og rig vin, som absolut skal serveres helt kold. Når vinen er kommet i glasset, roder man sig lige i håret og tænker! Hmm er det sveske juice eller motor olie? Ja, ved ikke hvad der tiltrækker mest, men dejligt smager det sgu.  

Spansk Sød Sherry PEDRO XIMÈNEZ "PX", BODEGAS MASET, MONTILLA MORILES, SPANIEN 50 cl.

Lidt info om PX Pedro Ximênez, Bodegas Maset


I det sydlige Spanien, lidt syd for Sevilla laves de berømte hedvine, som kaldes Sherry. Vine som alle laves efter solera systemet. Det er ikke kun i Jerez man laver den slags vine. Men faktisk er det en helt klynge af mindre kendte vinområder, her iblandt Montilla-Moriles, hvor Pedro Ximenez især produceres. For at opnå den enormt koncentreret sødme, tørres druerne i den bagende sol, på sivmåtter (derfor ofte også kaldes ”strå-vin” så de bliver nærmes som små rosiner. Resultatet er denne ultra sød most, som efterfølgende lagres solera.

Hvordan smager PX Pedro Ximênez, Bodegas Maset ? 


Når denne Pedro Ximenez hældes op, er det første man noterer sig, er naturligvis den fede og rige konsistens som denne vin har. En klæg, og nærmest sirup lignende vin. Duften er rig, intens og med fede noter af rosiner, kanel og groftskåret abrikos. Smagen er bestemt ikke til at overse. Den fede saft, er cremet, fyldig, og præsentere en finish med rig smag af rosiner tonsvis af krydderier.

Nyd PX Pedro Ximênez, Bodegas Maset til: 


Bør serveres iskold. Prøv eventuelt at hæld lidt ud over din vanilje is, eller hvis du har en fed gorgonzola på tallerkenen. 

Bodegas Maset i Penedés på et kort


Søger du andre vine ?


Har du spørgsmål ? Ring 3131 1570.

Vores kundeservice sidder klar alle ugens dage for at hjælpe dig.

Din bestilling leveres inden for 1 – 2 dage.

Søg efter vin, vintyper, årgange, lande, druesorter mm.