Husk, når du handler hos Gribskov Vinimport

Ofte er der MÆNGDERABAT, ved køb af hel kolli

Så slipper miljøet for bruge af ekstra emballage  

Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-  

Levering i hele landet inden for 2 – 4 dage 

Se udvalget af vinene fra Domaine Denizot Sancerre her:

Sancerre Blanc & Rosè, Domaine Denizot


Sancerre Blanc Domaine Denizot
Sancerre blanc 6 flasker Domaine Denizot
Flere detaljer om Sancerre Blanc, Domaine Denizot:

Årgang: 2020 
Varenummer: GV1FR23  
Stk. pr. kolli: 6
Producent: Domaine Denizot
Land: Frankrig
Vinområde: Loire / Sancerre
Type: Hvidvin
Druesort:  Sauvignon Blanc
Vol: 12,5 %.
Mål: 75 cl.
Lukning: Korkprop
Konserveringsmidler: Sufitter

Lidt info om Sancerre Blanc, Domaine Denizot


Druerne der anvendes til denne fantastiske vin er 100 % fuldmodne Sauvignon Blanc-druer. Høsten påbegyndes i slutningen af september-måned. Og efter høsten frasorteres sekundære drueklaser og druerne separeres fra stilkene. Druerne presses meget forsigtigt, og med respekt for den værdig fulde druemost overføres mosten, fra pressen til store temperaturstyret ståltanke i ca. 15 dage hvor fermenteringen forgår. Efterfølgende lagres vinen på fade af cement indtil vinen aftappes som forgår i april / maj-måned efter høsten. Resultatet er et brag af en Sancerre.

Hvordan smager Sancerre Blanc, Domaine Denizot ?


Denne Sancerre Blanc er et brag af en hvidvin. Alene i duften gøres vinen alle pengene værd. Med en indsmigrende og elegant næse med noter af hyldeblomst, citrus, hvide blomster og nyslået græs.

I smagen har den fedme, koncentration og en balancegivende sprød syre. Den er ice-cool, frisk og med den reneste frugt, som gør denne Sancerre til en meget alsidig hvidvin.

Nyd Sancerre Blanc, Domaine Denizot til:


Om man vælger at bruge den som aperitif, eller til en bred vifte af madretter, så som fisk, skaldyr, eller ost, så er Sancerre Blanc fra Domaine Denizot et sikket hit, og fortjener derfor de absolut bedste anbefalinger.

Bør nydes ved ca. 8 -10 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Sancerre Rosé, Domaine Denizot


Sancerre Rosè Domaine DENIZOT etiket
Flere detaljer om Sancerre Rose, Domaine Denizot:

Årgang: 2021 
Varenummer: GV1FR34  
Stk. pr. kolli: 6
Producent: Domaine Denizot
Land: Frankrig
Vinområde: Loire / Sancerre
Type: Rosévin
Druesort:  Pinot Noir
Vol: 12,5 %.
Mål: 75 cl.
Lukning: Korkprop
Konserveringsmidler: Sufitter

Lidt info om Sancerre Rosé, Domaine Denizot


Vinen er lavet i ganske begrænset mængder. Der laves kun ca. 6500 flasker om året af denne skønne Pinot-Noire baseret rosé. Vinmarkernes ”Terroire”, som er det frække ord man benytter som synonym, for jordbundsforhold, er meget typisk for den man finder i Verdigny bestående af en blanding af kalksten og kalkholdigt lerjord. Selv om vinen ikke er certificeret som økologisk, bliver vinmarkerne behandlet som om de er. Det vil sige, med største kærlighed og ingen insektmidler, ingen anti-råd eller ukrudtsmidler.

Vinen er lavet på 100 % Pinot Noir, præcist som de røde Sancerre vine også er. Druerne bliver plukket ved håndkræft, og så snart druerne ankommer til vingården, bliver de håndteret med største respekt. Druerne presses med det samme; langsomt og skånsomt. Mosten omdannes til vin, ved at blive fermenteret i store tanke af beton. Efterfølgende lagres vinen på store tanke af rustfristå.

Juicen og vinen håndteres med største omhu for ikke at blive stresset. Når mosten eller vinen skal flyttes gøres det ved hjælp af tyngdekraften eller i enkelte tilfælde, ved en meget langsom og blid pumpning. Vinen er typisk klar til aftapning omkring marts og resultatet er i den sidste ende en formidable rosévin.

Hvordan smager Sancerre Rosé, Domaine Denizot ?


Sancerre Rosé er en fornem ambassadør for Domaine Denizot og fremstår med en sart rosa farve. Bouqueten vælter næsten op af glasset. Smagen er tør og saftig. Super charmerende, og propfyldt med noter af jordbær og kirsebær, som tilsammen giver en generøs smag, efterfuldt af en fed finish.

Nyd Sancerre Rosé, Domaine Denizot til:


Først og fremmest drik denne rosé blot som den er. En er fuldstændig fantastisk oplevelse. Men nyd den naturligvis også til noget mad, for det er en vin som gør sig godt i selskab med fisk. Laks på grill kunne være en ideel oplevelse. Ellers fjerkræ og lyst kød ville være en skøn anretning. Prøv også vegetarretter og frisk frugt. Bør nydes ved ca. 8 -12 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Sancerre Rouge “Cuvée Biorga”, Domaine Denizot


Flere detaljer om Sancerre Rouge “Cuvée Bioca”, Domaine Denizot:

Årgang: 2020 
Varenummer: GV1FR36  
Stk. pr. kolli: 6
Producent: Domaine Denizot
Land: Frankrig
Vinområde: Loire / Sancerre
Type: Rødvin
Druesort:  Pinot Noir
Vol: 13 %.
Mål: 75 cl.
Lukning: Korkprop
Konserveringsmidler: Sufitter

Lidt info om Sancerre Rouge “Cuvée Biorga”, Domaine Denizot


Når man tænker Sancerre, så er rødvin ikke det første der kommer frem. Det er naturligvis de fantastiske hvidvine, som produceres i området. Tørre, sprøde og dejlige at drikke, hvor et glas sjældent er nok. Men man laver faktisk også super flotte rødvine her. Og præcis som de mere berømte rødvine fra Bourgogne, så laves de røde sancerrevine også på den celebre druesort Pinot Noir.

For at finde Sancerre området, skal man på en ca. time lang køretur fra Paris imod vinregionen Loire. I den lille landsby Verdigny hvor denne vin kommer fra, her finder også Domaine Denizot.

Domaine Denizot er en relativt lille producent. Det er familien Denizot, som nu på 6 generation står bag dette prestigefyldte vinfirma. I dag er det Thibauld DENIZOT og hans hustru Jennifer, som står ved roret og styre årets høst sikkert i land, år efter år efter år. Og dette gøres med den største respekt for naturen.

Hvordan laves Sancerre Rouge “Cuvée Biorga”, Domaine Denizot ?


Sancerre Rouge BIORGA kan sammenlignes med en Grand Cru Bourgogne. Sancerre Rouge BIORGA er en såkaldt ”enkeltmarksvin”, hvilket man kun laver i tilfælde af man et unikt ”terroir”, hvor essensen af vinmarken kan skabes. Jordbunden er skabt af løse stenet terroir, fuld af fossiler. Druerne høstes fra vinmarken “Beaux Regards” som er placeret i kommunen Verdigny.

Druerne der anvendes til denne fantastiske vin er 100 % fuldmodne Pinot Noir-druer. Det er familiens ældste vinstokke, med en gennemsnitsalder på over 60 år. Derfor er udbyttet begrænset, men kvaliteten i top. Der laves kun ca. 3500 flasker om året af Sancerre Rouge BIORGA.

Når druerne er høstet og ankommer til vingården bliver de håndteret med største omhu og respekt. Druerne overføres til betontanke ved hjælp af et løftende transportbånd. For at undgå at saften i at oxidere anvendes tøris som nedkølingsmiddel. Druerne gennemgår en kold maceration over ca. syv dage. Druerne presses ved en såkaldt ”friløberproces” hvor druerne nærmest presser sig selv. Sidst men ikke mindst fermenteres vinen over en ca. 14 dages periode. ”Friløbervinen” overføres efterfølgende til 228 liters vintønder, hvor vinen lagres i minimum et år. Efter vinen er blevet flasket, lagres vinene i ca. 6 måneder før de frigives til salg, for at frembringe den fyldige og silkeagtige stil.

Hvordan smager Sancerre Rouge “Cuvée Biorga”, Domaine Denizot ?


Denne enkeltmarks Sancerre er en stor rødvin. Biorga har en flotrubin rød farve. I bouqueten deler denne flotte Pinot Noir ud til højre og venstre med charmerende frugtagtige noter af saftige røde bær. 

Smagen er relativ fyldig, men Ikke tung. En flot frugtig delikat silkeagtighed smag med en dejlig rundhed.

Nyd Sancerre Rouge “Cuvée Biorga”, Domaine Denizot til:


Sancerre Rouge BIORGA er en rigtig flot vin at nyde til mad. Om man vælger at servere den til lyst kød, kalve- / oksekød så vil man under alle omstændigheder få en rigtig flot oplevelse. Står man også skal vælge noget til at hælde i glasset ved et lækkert veldækket ostebord, så fortjener denne Pinot også de absolut bedste anbefalinger.

Bør nydes ved ca. 14 -18 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Domaine Denizot i Sancerre


Velkommen til Loire, Sancerre og ikke mindst til en af de mest prestigefyldte producenter i appellation Sancerre.

For at finde Sancerre, skal man en tur til den centrale del af Frankrig, ca. en times kørsel fra Paris, finder man vin-regionen Loire, og nærmere betegnet landsbyen Verdigny hvor disse fantastiske vine kommer fra.

Domaine Denizot er beliggende i den lille landsby Verdigny, som høre til de absolut bedst landsbyer, hvis man skal producere Sancerre. Det er familien Denizot, som i mere end 6 generation har tilhørt aristokratiet i Verdigny og stået bag firmaet under samme navn. Familien har lige siden den spæde start besiddet nogle af de fornemste vinmarker i området. Men dette i mente, har man også som den største naturlighed, været garant at producere nogle af den smukke dals bedste vine.

Klimavenligt arbejde i vinmarkerne


Thibauld Denizot understreger der er en stor vigtighed i at tage sig kærligt af naturen.

Sancerre Domaine Denizot citat fra vinmageren,
Ma philosophie est fondée sur le respect du végétal et des sols qui le supporte. (Min filosofi er baseret på respekt for planter og den jord, der understøtter dem.)

Under hele processen, lige fra forberedelsen af vinmarkerne, til vinstokkenes blomstring, til høsten og til vinen er i flasken. For selv om vinen ikke er certificeret som økologisk, bliver vinmarkerne behandlet som om de er. Det vil sige, med største kærlighed og ingen insektmidler, ingen anti-råd eller ukrudtsmidler.

Sauvignon Blanc og Pinot Noir


Domaine Denizot er som tidligere nævnt beliggende i appellationsområdet AOC Sancerre og de 18.50 hektar marker som man kan prale af, er beplanter som følgende: 75 % Sauvignon Blanc. Og de resterende 25 % er beplantet med Pinot Noir. Sauvignon Blanc druen benyttes til Deres hvide Sancerre-vine. Og Pinot Noir til de røde og rosé-sancerre-vine.

Sancerre Domaine Denizot Vinmark propfyldt med Pinot Noir, til Sancerre Rouge Biorga
Vinmark propfyldt med Pinot Noir, til Sancerre Rouge Biorga

Vinmarkerne er placeret, rundt omkring i området, i forskellige små landsbyer. 65 % er placeret i landsbyen Amigny, og de resterende 35 % er fordelt i landbyerne Verdigny, Chavignol og Sancerre. På 90 % af vinmarkerne er jordbundsforholdene meget typisk for området. Nemlig meget kalkholdige og stenede lerjord. De resterende 10 % af markernes terroire er det man på fransk kalder terres blanches (hvid jord) som primært er sammensat mergel.    


Domaine Denizot, Sancerre, Verdigny, Loire, Frankrig


Vinene fra Domaine Denizot har alle meget høj klasse. Familien er specialist i at producere Sancerre, og alle familiens vine har hver især sjæl og karakteristika. Alle vinene lavers i

Søger du andre vine ?


Logo Sancerre Denizot

Har du spørgsmål ? Ring 3131 1570.

Vores kundeservice sidder klar alle ugens dage for at hjælpe dig.

Din bestilling leveres inden for 2 – 4 dage.

Søg efter vin, vintyper, årgange, lande, druesorter mm.


Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe vin og alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.

Eller

Ja, jeg er fyldt 18 år.