Spansk rødvin Valdecuriel Crianza, Bodegas Valdecuriel, Ribera del Douero

kr. 210,00

Bodegas Valdecuriel er en ny vingård, og seneste skud på stammen som man kan finde under Rioja ”kongen” Bodegas Muriel gruppens paraply af vingårde. 

Mængderabat, ved køb af hel kolli – 6 flasker.

  • Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-
  • Har du brug for hjælp eller vejledning? så ring 3131 1570
  • Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 
  • Sikker betaling
Varenummer (SKU): GV1Sp025 Kategorier: , , , , ,

Beskrivelse

Bodegas Valdecuriel Crianza top banner 2

 

Valdecuriel Crianza, Bodegas Valdecuriel, Ribera del Douero, Spanien

I hjertet af Ribera del Duero, nær landsbyerne Curiel og Pesquera de Duero, finder man Bodegas Valdecuriel. Vinmarkerne er opdyrket på tørre og meget magre ler-kalkholdige jorder og beplantet med gamle Tinto-Fino (Tempranillo) vinstokke. Tinto Fino, er den lokale betegnelse for den spanske nationaldruesort Tempranillo. Vinrækkerne står i den smukke natur, og snore sig op ad de forrevne skåninger. Fra toppen af to imponerende kalkstensklipper kan man nyde den spektakulære udsigt udover vinmarkerne og den nærliggende Duero-flod.

Når man som Bodegas Valdecuriel har valgt at lave vine på højeste niveau, så ved man også at kvaliteten ikke kommer af sig selv. Det kræver benhårdt arbejde. Høsten påbegyndes i starten af oktober-måned, og foretages ved håndkræft. Og efter høsten frasorteres sekundære drueklaser og druerne separeres fra stilkene. Druerne presses meget forsigtigt og med respekt for den værdifulde druemost overføres mosten, fra pressen til store temperaturstyret ståltanke i ca. 15 dage hvor fermenteringen forgår.

Bodegas Valdecuriel producere vin på fire forskellige niveauer. Alle laves på samme druesort, nemlig Tinto Fino. Men den store forskel ligger i lagringsperioden, samt det kvalitetsniveau man finder i druerne. Netop denne Bodegas Valdecuriel vin er kategoriseret som en Crianza, hvilket betyder, at man benytter nøje udvalgte druer, samt man har valgt at vinen skal lagre i 14 måneder på egetræsfade (den spanske vinlovgivning kræver minimum 12 måneder), af en blanding af fransk og amerikansk eg. Man går også old school til værks når man skal filtrer vinen. For at være så skånsom som mulig filtreres vinen af æggehvider. Sidst lagres vinen 12 måneder på flaske før den frigives til salg. Resultatet er en super flot vin, med koncentration, fylde og elegance.

 

Bodegas Valdecuriel Crianza banner

 

Hvordan smager Valdecuriel Crianza ?:

Bodegas Valdecuriel Crianza har en medium til dyb kirsebærrødfarve, med et strejf af en ungdommelig lilla kant. En kant som med tiden forsvinder. Vinens bouquet kan virke lidt reserveret til en start. Men med noget luft, enten fra en tur i en karaffel, eller bare slyng vinen rundt i glasset, så frigives, generøst, de charmerende aromatiske noter af frugtagtighed, blomster, krydret, balsamico og toastede træ. I munden fremstår vinen frugtagtig, elegant og med bløde tannier, med en kraftig, krydret og karakteristisk finish. Dette er en vin man med stor fornøjelse kan nyde nu, men kan sagtens lagre i mange år.

 

Nyd Valdecuriel Crianza til:

Bodegas Valdecuriel Crianza er ikke lige den vin man bør drikke til ens yndlings quizprogram på tv’et. Det er en rigtig madvin. Nyd derfor denne dejlige Ribera del Duero til f.eks. iberisk kød. Enten som speget, eller i form af en lækker steg. I det hele taget er denne Crianza ideel at servere til enhver form for stegt og grillet kød, så som oksekød, lam og svinekød. Bør nydes ved ca. 16 – 18 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

 

Bodegas Valdecuriel Crianza banner 2

Bodegas Valdecuriel logo banner

Mere info om Valdecuriel Crianza, Bodegas Valdecuriel:

Årgang: 2016 

Varenummer: GV1Sp025  

Stk. pr. kolli: 6

Producent: Bodegas Valdecuriel

Land: Spanien

Vinområde: Ribera del Duero

Type: Rødvin

Druesort:  Tinto Fino (Tempranillo)

Vol: 14.5 %.

Mål: 75 cl.

Lukning: Korkprop

Konserveringsmidler: Sulfitter

Bodegas Valdecuriel Crianza landkort banner 2

 

Bodegas Valdecuriel Crianza bund banner

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Spansk rødvin Valdecuriel Crianza, Bodegas Valdecuriel, Ribera del Douero”

Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe vin og alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.

Eller

Ja, jeg er fyldt 18 år.