Cantine D'Alessandro

D’Alessandro-familien, vinproducenter par excellence, har arbejdet i vinbranchen siden begyndelsen af 1900 tallet, og takket være forfædrene Natale D’Alessandros og den vin som han producerede via hårdt arbejde i hans egne vinmarker, blev solgt på det lokale marked.

Det markante vendepunkt kom i 1953, da hans søn Giovanni besluttede at udvide sin fars forretning ved at bygge en ægte industrifabrik i det nuværende centrum af Conversano; her ville han fortsætte med at omdanne råmaterialet og derefter sælge det på det lokale marked. Videresalgsforretningen med D’Alessandro-vin udviklede sig med stor inderlighed, så meget at skubbe iværksætteren til at købe andre råvarer til at transformere.

I 1981 erhvervede iværksætteren Natalino D’Alessandro, Giovannis søn, hele ledelsen af vingården; udvider grossistsalget ved at gøre D’Alessandro vingård til et reelt referencepunkt for aftappere i Central- og Norditalien. Dermed blev Puglia fortsat betragtet som det uundværlige forsyningsreservoir for deres forretning.

I 1997 besluttede D’Alessandro efter de store ændringer, der blev registreret på vinmarkedet, at starte aftapning og fortsatte i de efterfølgende år med at ankomme i 2002 med fødslen af et komplet sortiment af vine.
Således skabes de første flasker fin vin, der alle forenes af en dyb bånd med territoriet.

I øjeblikket kan virksomheden, der administreres af den fjerde generation, Giovanni, Angela og Arianna, prale af 55 hektar vinmarker, alle strengt oprindelige som Primitivo, Negroamaro, Uva di Troia, Verdeca, Malvasia, Fiano; demonstration af en tæt forbindelse med dets territorium.

I den nye kælder, der blev indviet 7-12-2017, tog den unge D’Alessandro også deres første skridt mod mad- og vinturisme; organisere vinsmagning og besøg i kælderen for at opdage vinfremstillingsprocessen for at formidle deres lidenskab til vinkendere.

Viser et enkelt resultat