Cantine D'Alessandro

D’Alessandro-familien, vinproducenter par excellence, har arbejdet i vinbranchen siden begyndelsen af 1900 tallet, og takket være forfædrene Natale D’Alessandros og den vin som han producerede via hårdt arbejde i hans egne vinmarker, blev solgt på det lokale marked.

Det markante vendepunkt kom i 1953, da hans søn Giovanni besluttede at udvide sin fars forretning ved at bygge en ægte industrifabrik i det nuværende centrum af Conversano; her ville han fortsætte med at omdanne råmaterialet og derefter sælge det på det lokale marked. Videresalgsforretningen med D’Alessandro-vin udviklede sig med stor inderlighed, så meget at skubbe iværksætteren til at købe andre råvarer til at transformere.

I 1981 erhvervede iværksætteren Natalino D’Alessandro, Giovannis søn, hele ledelsen af vingården; udvider grossistsalget ved at gøre D’Alessandro vingård til et reelt referencepunkt for aftappere i Central- og Norditalien. Dermed blev Puglia fortsat betragtet som det uundværlige forsyningsreservoir for deres forretning.

I 1997 besluttede D’Alessandro efter de store ændringer, der blev registreret på vinmarkedet, at starte aftapning og fortsatte i de efterfølgende år med at ankomme i 2002 med fødslen af et komplet sortiment af vine.
Således skabes de første flasker fin vin, der alle forenes af en dyb bånd med territoriet.

I øjeblikket kan virksomheden, der administreres af den fjerde generation, Giovanni, Angela og Arianna, prale af 55 hektar vinmarker, alle strengt oprindelige som Primitivo, Negroamaro, Uva di Troia, Verdeca, Malvasia, Fiano; demonstration af en tæt forbindelse med dets territorium.

I den nye kælder, der blev indviet 7-12-2017, tog den unge D’Alessandro også deres første skridt mod mad- og vinturisme; organisere vinsmagning og besøg i kælderen for at opdage vinfremstillingsprocessen for at formidle deres lidenskab til vinkendere.

Viser et enkelt resultat

Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe vin og alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.

Eller

Ja, jeg er fyldt 18 år.