Bodegas Maset i Priorat

Velkommen til Priorat

et af Spaniens mest spændende vinområder

Se udvalget af vinene fra Priorat her:

Bodegas Maset, Spanien


I 2000 blev vingården Costers del Priorat grundlagt i den lille by Bellmunt del Priorat. Bodegas Maset-projektet, i landet med llicorella og umulige skråninger. En unik ramme og fremtidig verdensarvssted, der giver os alt det nødvendige for at producere vores intense Mas Viló og Clos Viló rødvine.

Husk, når du handler hos Gribskov Vinimport

Ofte er der MÆNGDERABAT, ved køb af hel kolli

Så slipper miljøet for bruge af ekstra emballage  

Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-  

Levering i hele landet inden for 2 – 4 dage 

Sikker betaling

Priorat Mas Vilo Bodegas Maset


Spansk rødvin PRIORAT MAS VILO, BODEGAS MASET, PRIORAT, SPANIEN 75 cl.

Lidt info om Priorat, Mas Vilo Bodegas Maset :


Druerne man anvender til Priorat Mas Vilo er 60 % Garnacha og 40 % Cariñena. Vinmarkerne, er anlagt som det man kalder terrasser, og ikke som en traditionel flad vinmark. Hvilket også betyder, at alt foregår ved hårdt håndarbejde. Man arbejder med muldyr, og ikke traktorer. Vinstokkene står med rødderne dybt nede i skiferholdige jordbund. Og helt op på overfladen belagt med llicorella-skifer med tusind farver. Nærmest badet i skiferens mørke, strålende og skinnende toner med jernholdige, rødlige og rustne nuancer. Skiferen opsuger al solvarmen i dagtimerne, og afgiver den igen om natten, så modningsforløbet er optimalt.

Hvordan smager Priorat, Mas Vilo Bodegas Maset ?


Priorat Mas Vilo har rubinrød farve med ungdommelige violette reflekser. En nyance, som forvinder med tiden. Duften er skøn. Propfyldt af friske røde bær, som jordbær og hindbær. Noter af balsamico, eukalyptus og krydret muskatnød. Man finder også noter af middelhavskrydderier a’la Rosmarin / Timian samt tobaksblade og cedertræ. Smagen er frugtrig og blød i munden. Modne tanniner med en lang finish.

Nyd Priorat, Mas Vilo Bodegas Maset til:


PRIORAT MAS VILO nydes bedst med mad. Prøv den f.eks. til lyst kød a’la svin på grill og fjerkræ. Men er også skøn i selskab med kalve- oksekød.  Bør nydes ved ca. 16 – 18 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Hvad syntes Vores kunder om Priorat, Mas Vilo Bodegas Maset?


Mas VILO – En fyldig, balanceret og velsmagende Priorat

En fyldig, balanceret og velsmagende Priorat… med røde modne bær, noter af egetræ og en anelse skovbund…. Min svoger og jeg nød den til en entrecote… dejlig oplevelse 😁
 
Tak for god vejledning til købet – altid godt med en fagmand der har hjertet med i produktet



Søren Illum

Priorat Clos Vilo Bodegas Maset


Spansk rødvin PRIORAT CLOS VILO, BODEGAS MASET, PRIORAT, SPANIEN 75 cl.

Lidt info om Priorat, Clos Vilo Bodegas Maset :


Priorat Clos Vilo er det man kendetegner som en enkeltmarksvin. 60 år gamle vinstokke. Og druerne der anvendes er 60 % Cariñena og 40 % Garnacha Noir. I ca. 1000 meters højde, er selve vinmarkerne anlagt som det man kalder terrasser, og ikke som en normal flad vinmark. Vinstokkene står med rødderne dybt nede i skiferholdige jordbund. De kæmpe en brav kamp for at optage næring. Høsten foretages ved håndkraft. Der kan simpelthen ikke kører en traktor her. Efterfølgende presses druerne og most og drueskind (der indeholder store mængder farvestof) fermenteres sammen i store temperaturstyret. Vinen lagres derefter på egetræsfade og modnes på amforakolber, en slags glas karafler. Resultatet er en super flot vin med klasse. En kraftig sag, propfyldt med lækker fed frugt. 

Hvordan smager Priorat, Clos Vilo Bodegas Maset ?


Priorat Clos Vilo har en intens rubinrød farve med reflekser af granatæble. Duften er lækre og charmerende, med noter af modne sorte frugter som kirsebær, tørrede figner og sort peber. Men også noter af balsamico og middelhavskrydderier a’la Rosmarin / Timian samt tobaksblade som går over i en delikat bund af røg og cedertræs. Smagen er flot fyldig, nærmest til det kraftige. Eftersmagen, frugtrig og hænger længe i munde.

Nyd Priorat, Clos Vilo Bodegas Maset til:


PRIORAT CLOS VILO, er storslået at blive nydt sammen med mad. Prøv den f.eks. til simreretter, langtidsstegt lamme lam, og kalve- og oksekød. Men den bløde frugt gør den også til en skøn vin at drikke for sig selv. Bør nydes ved ca. 16 – 18 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Esseència Priorat Bodegas Maset (SMAGESÆT I BEGRÆNSET ANTAL)


Læs mere om Priorat her:


Velkommen til Priorat, et af Spaniens mest spændende vinområder. Priorat, finder man i Catalonien, ca. 170 km. Sydvest fra Barcelona i det nordøstlige hjørne af Spanien, nær byen Tarragona. Et pragtfuldt vinområde smukt omkranset af Montsant bjergene.

På trods af man siden 12. århundrede har lavet vin i området, så er det først i 1990’erne, at der er for alvor begyndte at ske noget. For små 30 år siden var Priorat nærmest ukendt. Men med økonomi udefra og tilføjelse af et bredt udvalg af internationale druesorter, plantede side om side, med de lokale klassikere, som Garnacha og Cariñena. I dag er Priorat verdensberømt. Kendt som stedet hvor nogle af Spaniens mest kostbare vine produceres.

Priorat er et helt specielt sted. Nærmest som om man er på en anden planet. Meget bjergrigt. Beliggende i 100 til 170 meters højde over havets overflade. Temperaturen er ekstrem. Om vinteren er der bidende koldt- Om sommeren er her meget varmt. Jordbunden er stenet, meget skifferholdigt og meget næringsfattig. Hvilket gør, at vinstokkene yder et meget lavt udbytte og giver vinene en del mineralske undertoner. Alle overflader er beklædt med knytnæve store sten, granit og skifer. Alt sammen noget som suger solens varme, og afgiver den igen i løbet af natten. Nærmest som en stegegrill.

Priorat er ekstrem på mange måder. Vinmarkerne er enormt stejle, og derfor typisk opbygget som det man kalder terrasser. Ved arbejdet i markenerne kan ikke kører rundt i traktor, og derfor er muldyr ofte det fortrukne arbejdsredskab. Druerne bliver høstet ved håndkraft. Vingårdene er meget små, og den årlige produktion er typisk få tusinde flasker. Resultatet er voluminøse vine, med en dejlig høj alkoholprocent, med masser af intens smag.  

Bodegas Maset i Priorat


I år 2000 påbegyndte Bodegas Maset deres vinfremstillingsprojekt i Priorat ved at stifte Costers del Priorat. En lille vingård, med en unik bygning fra det 15. århundrede. I denne historiske bygning bliver Bodegas Maset’s prioratvine skabt.

I dag fremstår vingården som top-modernet.

Vinmarkerne i Priorat


Vinstokkene er placeret på terrasser, med jordbund af sten, skifer og granit. Arbejdet i vinmarkerne forgår ved håndkræft. En traditionel form for landbrug, hvor resultatet er vin i meget høj kvalitet, men i meget begrænset antal flasker. En arbejdsfilosofi, der giver mulighed for at flaske Priorats autentiske essens.

Druesorterne man arbejder med hos Bodegas Maset – Priorat er primært Garnatxa og Carinyena, For at have ballance i markerne har man plantet 5 % White Garnatxa og 10% andre druesorter. De yngste vinstorkke er plantet i år 2000. Og de ældste er plantet helt tilbage i 1934.

Prøv også :

PX PEDRO XIMËNEZ, BODEGAS MASET


Har man en sød tand, så er man bestemt ikke gået galt i byen med denne Pedro Ximenez.

En fed og rig vin, som absolut skal serveres helt kold. Når vinen er kommet i glasset, roder man sig lige i håret og tænker! Hmm er det sveske juice eller motor olie? Ja, ved ikke hvad der tiltrækker mest, men dejligt smager det sgu.  

Lidt info om PX Pedro Ximênez, Bodegas Maset


I det sydlige Spanien, lidt syd for Sevilla laves de berømte hedvine, som kaldes Sherry. Vine som alle laves efter solera systemet. Det er ikke kun i Jerez man laver den slags vine. Men faktisk er det en helt klynge af mindre kendte vinområder, her iblandt Montilla-Moriles, hvor Pedro Ximenez især produceres. For at opnå den enormt koncentreret sødme, tørres druerne i den bagende sol, på sivmåtter (derfor ofte også kaldes ”strå-vin” så de bliver nærmes som små rosiner. Resultatet er denne ultra sød most, som efterfølgende lagres solera.

Hvordan smager PX Pedro Ximênez, Bodegas Maset ? 


Når denne Pedro Ximenez hældes op, er det første man noterer sig, er naturligvis den fede og rige konsistens som denne vin har. En klæg, og nærmest sirup lignende vin. Duften er rig, intens og med fede noter af rosiner, kanel og groftskåret abrikos. Smagen er bestemt ikke til at overse. Den fede saft, er cremet, fyldig, og præsentere en finish med rig smag af rosiner tonsvis af krydderier.

Nyd PX Pedro Ximênez, Bodegas Maset til: 


Bør serveres iskold. Prøv eventuelt at hæld lidt ud over din vanilje is, eller hvis du har en fed gorgonzola på tallerkenen. 

Bodegas Maset i Priorat på kort


Søger du andre vine ?


Har du spørgsmål ? Ring 3131 1570.

Vores kundeservice sidder klar alle ugens dage for at hjælpe dig.

Din bestilling leveres inden for 2 – 4 dage.

Søg efter vin, vintyper, årgange, lande, druesorter mm.