
Husk, når du handler hos Gribskov Vinimport
Ofte er der MÆNGDERABAT, ved køb af hel kolli
Så slipper miljøet for bruge af ekstra emballage
Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-
Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage
Sikker betaling
Se udvalget af vinene fra D.O. Cava her:
Bodegas Maset, Spanien
Bodegas Masets centrale hovedkvarter ligger i La Granada, en lille by beliggende i hjertet af Penedès, i det historiske vinområde syd for Barcelona. Det er på dette sted, hvor de fleste af dens fremragende vine og cavaer produceres, i en håndværksmetode efter en streng kvalitetsproces.
Bodegas Maset er en anerkendt familieejet vinproducent, der ligger i hjertet af Penedés. Maset producerede deres første Cava tilbage i 1917, og tilbyder i dag et bredt udvalg af forskellige typer Cava.
Prøv Cava 1917 Maset, nu økologisk og blandt de 15 bedste …
Med utallige priser, den ene finere end den anden, har man svært ved at få armene ned hos Bodegas Maset. Cava 1917, har modtaget Decanter World Wine Award, og kåret som blandt de 15 bedste Cavaer. Og nu også blevet ØKOLOGISK.

Læs mere om Cava her:
Cava er en spansk type mousserende vin, som primært bliver lavet i Catalonien, i det nordøstlige hjørne af Spanien. Cava har sin egen Denominación de Origen (DO). Et område eller vintype som har sit eget DO, fortæller at, i dette tilfælde vin (kan også være madvarer som f.eks. ost) at de kommer fra et specielt område og produceret ud fra nogle specifikke regler. Et regelsæt som man også finder i Frankrig som appellation d’origine contrôlée (AOC)..

Dog er det også tilladt at lave cava andre steder end lige i Catalonien. Steder som Aragon, Castile, León, Extremadura, La Rioja, Baskerlandet, Navarra og Valencia er også på listen. Dog er ca. 95 % af al cava produceret i Penedés, nær Barcelona.
Cava er en mousserende vin, som laves ved “Metodo Traditionel” eller Champagne metoden som den også kaldes. Alt gøres ved håndkraft og tålmodighed er med til at give de ekstra små detaljer, der gør Maset’s Cava’er enestående.

For at en vin kan betegnes som en Cava, kræver det at den bliver produceret ved det man kalder ”den traditionelle metode”. Boblerne fremkommer ved hjælp af det man kalder 2. gæringen. Efter gæring lagres vinen i minimum 9 måneder på flaske for at generere de fine og elegante bobler. Ofte lagres Cava endnu længere tid. Jo længere tid cavaen lagres, des finere bliver boblerne, og des mere cremet bliver mundfølelsen. De absolut fineste cavaer lagres ofte i 36 og 48 måneder, og kan uden problemer sammenlignes med mange af de fineste champagner i Frankrig.
Den særlige teknik
Man kan bruge flere forskellige druesorter til Cava. De mest traditionelle druer er Macabeo, Parellada og Xarel.lo. Men også internationale druer som Chardonnay og Pinot Noir ses ofte.

Størsteparten af cava er Brut (tør). Men der findes mange andre smagsvarianter. F. eks. Brut Nature, Semi-Seco. Så Cava har rigtig mange serveringsmuligheder.

Størsteparten af al cava er hvid cava. Men der findes også Rosé Cava. Her må man kun benytte garnacha, Pinot Noir, Trepat og Monastrell. Lovmæssigt er det ikke tilladt at blande hvid- og rødvin for at lave en rosè cava. Saignée metoden skal benyttes. En særlig metode, hvor de valgte blå druer ”bløder” juicen ud. Og med en meget beskeden mængde juice i forhold til drueskallerne – bliver resultatet en meget koncentreret rosévin.

Søger du andre vine ?
Har du spørgsmål ? Ring 3131 1570.
Vores kundeservice sidder klar alle ugens dage for at hjælpe dig.
Din bestilling leveres inden for 1 – 2 dage.
Søg efter vin, vintyper, årgange, lande, druesorter mm.