Se udvalget af vinene fra Cantine Miali her:

Salento, Puglia, Italien


Husk, når du handler hos Gribskov Vinimport

Ofte er der MÆNGDERABAT, ved køb af hel kolli

Så slipper miljøet for bruge af ekstra emballage  

Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-  

Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 

Primitivo / Shiraz SETTRATE, Cantine Miali


Italiensk rødvin Primitivo / Shiraz SETTRATE, Cantine Miali, Salento, Italien 75 cl.
Flere detaljer om Primitivo / Shiraz SETTRATE, Cantine Miali :

Årgang: 2016 
Varenummer: GV1IT012 
Stk. pr. kolli: 6
Producent: Cantine Miali
Land: Italien
Vinområde: Puglia
Type: Rødvin
Druesort: Primitivo (70%) / Shiraz (30%)
Mål: 75 cl.
Lukning: Korkprop
Konserveringsmidler: Sufitter

Lidt info om Primitivo / Shiraz SETTRATE, Cantine Miali


SETTRATE en italiensk rødvin, lavet ud fra Ripasso-metoden, hvor du for alvor skal huske at spænde sikkerhedsselen. Denne vin er lavet som et blend, altså blandet af flere druetyper, og måske for Puglia et lidt anderledes blend, da vinen er sammensat af Primitivo (70%) og Shiraz (30%). Men absolut en vin der er lavet med kærlighed.

Vinen lagres uden filtrering i lang tid på store egetræsfade. Efterfølgende tappes vinen på flasker, og lagres igen i ca. 18 måneder før den frigives.  Hermed får man en vin som fremstår særdeles fyldig, rund og nærmest voluminøs. Absolut en fantastisk italiensk rødvin

Hvordan smager PRIMITIVO / SHIRAZ SETTRATE


Primitivo Shiraz SETTRATE har en særdeles mørk farve med et lille snert af violet ungdommeligt skær. Et skær som med tiden skifter farve og får en endnu dybere farve. Vinens næse præsenteres med noter af peber, kanel og svesker. Smagen fremstår med en rig struktur. Særdeles kraftig. Meget blød, kompleks med bred vifte af noter som Kakao, tobak, fuldfed frugt og med en spicy finish.

Nyd PRIMITIVO / SHIRAZ SETTRATE til:


Nyd denne skønne italienske rødvin til f.eks. Pastaretter med kraftigt smagende saucer, svampe risotto, til bøffer på grillen, en dejlig steg i ovnen eller modne oste.

Bør nydes ved ca. 18 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse

Druerne håndplukkes når de er fuldmodne, hvorefter de sorteres og stilkene fjernes. De to druesorter presses og fermenteres (altså laves til vin) hver for sig, i to omgange i store temperaturstyret ståltanke. Først i ca. 12 dage hvor vinen fermenteres sammen med sit eget drueskind, hvilket giver en kraftig farve til vinen. Efterfølgende tilsættes det brugte drueskind fra Cantine Mialis anden TOP RØDVIN (Primitivo MATER), næsten som et ekstra krydderi, og vinen færdiggæres i yderligere ca. 14 dage.

Primitivo MATER, Cantine Miali


Flere detaljer om Primitivo MATER, Cantine Miali :

Årgang: 2013 
Varenummer: GV1IT011 
Stk. pr. kolli: 6
Producent: Cantine Miali
Land: Italien
Vinområde: Puglia
Type: Rødvin
Druesort: Primitivo
Mål: 75 cl.
Lukning: Korkprop
Konserveringsmidler: Sufitter

Lidt info om Primitivo MATER, Cantine Miali:


Primitivo MATER produceres af Cantine Miali, med druer fra deres ældste vinstokke, dyrket på deres marker i hjertet af Salento halvøen. Druerne der anvendes til denne fantastiske vin er 100 % fuldmodne Primitivo-druer. Efter høstning frasorteres sekundære drueklaser og druerne separeres fra stilkene.

Druerne presses og most og drueskind (der indeholder store mængder farvestof) fermenteres sammen i store temperaturstyret ståltanke i ca. 15 dage. Efterfølgende lagres vinen på store egetræsfade på 3000 liter, af slovakisk eg, i 24 måneder. Vinen tappes dernæst på flasker, og lagres yderligere i minimum 12 måneder, før denne italiensk rødvin er klar til at blive solgt.

Resultatet er intet mindre end en helt igennem fantastisk rødvin. En syditaliensk rødvin når det skal smage bedst. En virkelig perle.

Hvordan smager Primitivo MATER ?


Primitivo MATERs har en meget mørk ruby farve med et lille hint af violet skær. En kant som med tiden skifter farve og får en mere dybrød farve. Vinens bouquet, eller på godt gammelt dansk, vinens duft, er særdeles intens, resolut dog stadig delikat med noter af moden frugt, svesker, sorte kirsebær med delikate hints af vanilje samt ristede mandler.

Vinen smag er imponerende. En rigtig klassisk syditaliensk bulderbasse som fremkalder noter af fed frugt, lakrids, hasselnødder og en super charmerende finish, hvor power og gavesyrer er pakket ind i fed frugt. Virkelig en charmetrold.

Nyd Primitivo MATER til:


Nyd denne skønne italienske Primitivo til f.eks til bøffer på grillen, en dejlig steg i ovnen eller et bredt udvalg af fyldigt smagende oste. Men MATER nydes også med stor fornøjelse blot som et stille “glas”.

Bør nydes ved ca. 18 grader og serveres gerne i store flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

SUSUMANIELLO SINGLE VINEYARD, CANTINE MIALI


Flere detaljer om SUSUMANIELLO SINGLE VINEYARD, CANTINE MIALI :

Årgang: 2018 
Varenummer: GV1IT016  
Stk. pr. kolli: 6
Producent: Cantine Miali
Land: Italien
Vinområde: Puglia
Type: Rosévin
Druesort:  Susumaniello
Vol: 12,5 %.
Mål: 75 cl.
Lukning: Korkprop
Konserveringsmidler: Sufitter

Lidt info om SUSUMANIELLO SINGLE VINEYARD, CANTINE MIALI


Det er familiefirmaet Cantine Miali som står bag denne tæskelækre genistreg af en rosévin. En rigtig charmetrold. Susumaniello er navnet på druesorten som man benytter til denne skønne rosévin.

Det er en lidt særlig druesort man benytter. Ud over at være en fjern slægtning til Sangiovese-druen, fandt man også DNA fra en helt anden druesort som man endnu ikke har kunne sætte navn på. Susumaniello kræver et meget varme klima og findes kun i på Salento halvøen, nær Brindisi.

Når druerne er fuldmodne høstes druerne med håndkraft. Efter høstning frasorteres sekundære drueklaser og druerne separeres fra stilkene. Druerne presses ganske forsigtig, og most og drueskind lagres i store tanke af cement i ca. 3 måneder før vinen er klar. Men hold da op. Sjældent har vi smagt en så charmerende rosévin.

Hvordan smager Susumaniello SINGLE VINEYARD


Rosato Susumaniello har en fantastisk smuk lyserød farve, delikat og pink. Duften er frisk med noter af kirsebær, hindbær og grapefrugt. Smagen er utrolig skøn. Den er tør, frugtrig, frisk og forførende med en forsigtig sødelig eftersmag. Den smager bare drønende godt.

Nyd Susumaniello SINGLE VINEYARD til:


Nyd denne skønne italienske rosévin til f.eks anretninger med fisk, skaldyr og et frokostbord. Men som aperitif og bare som et stille “glas” der skal man passe på. Men har bare lyst til at skylle den ned i store slurke.

Bør nydes ved ca. 8-10 grader og serveres gerne i store vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Prøv også disse vine fra Cantine Miali:


Læs mere om Cantine Miali her:


Cantine Miali er beliggende i den støvlelandets hæl, også bedre kendt som den syditalienske vinregion Puglia, og helt præcist i hjertet af Valle d’Itria

Historien

Historie om Cantine Miali strækker sig over mere end 130 år. Baseret på lidenskab, passion og kærlighed til lokalområdet i Martina Franca i Puglia, i det sydlige Italien.

Familien

Cantine Miali har været familiedrevet siden grundlæggelsen. Familien er en integreret del af virksomheden, og virksomheden er en integreret del af familien.

Passion

Uden PASSION når man ikke langt. Passion giver energi og entusiasme. Det er tilskyndelsen, der vækker ens ønske om at gøre ens arbejde bedre og bedre, for at finde belønningen ude i fremtiden.

Det gamle familiefirma blev grundlagt tilbage i 1886 af Elvino Miali. Og familien er grundstenen i hele firmaets dna. I dag drives firmaet, på 4. generation, med stor succes af de tre brødre Michele, Francesco og Marcello. Alle med hver deres ansvarsområder.

Cantine Miali producere et bredt udvalg af vine. 18 forskellige vine, fordelt i 3 forskellige kvalitetsniveauer. Alt fra mousserende vine, til lækre hvidvine lavet på lokale druer, til de helt store og fantastiske fuldblods Puglia-klassikere som deres rødvine der er lavet på Negroamaro og Primitivo. Cantine Mialia har en årlig produktion på ca. 180.000 / 200.000 flasker om året.

Størsteparten bliver afsat lokalt i Italien. Resten, omkring 28 %, bliver eksporteret til 11 forskellige lande.

Cantine Miali Sosumaniello Border

Beliggenheden …

Vingården er beliggende i den centrale del af Puglia, nærmere betegnet i hjertet af Valle d’Itria.

Jorden her er kalkholdig, rød og sur. Ideel til produktion af hvidvine, især på grund af det høje temperaturinterval mellem dagen og natten, og det blæsende vejr.

Druerne til rødvinene (Primitivo og Negroamaro) kommer fra den dybe sydlige del af Puglia, omkring 30-40 km fra vingården. Jorden her er kalkholdig og leret, og dagstemperaturen er meget høj. Her høstes også druer som Chardonnay og Shiraz.  

Læs mere om Cantine Miali’s historie her: Klik på linket

Cantine Miali på kort


Søger du andre vine ?


Har du spørgsmål ? Ring 3131 1570.

Vores kundeservice sidder klar alle ugens dage for at hjælpe dig.

Din bestilling leveres inden for 1 – 2 dage.

Søg efter vin, vintyper, årgange, lande, druesorter mm.


Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe vin og alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.

Eller

Ja, jeg er fyldt 18 år.