Top Banner DO RUEDA
D O Rueda logo

Husk, når du handler hos Gribskov Vinimport

Ofte er der MÆNGDERABAT, ved køb af hel kolli

Så slipper miljøet for bruge af ekstra emballage  

Fragtfri levering ved køb for over dkr. 500,-  

Levering i hele landet inden for 1 – 2 dage 

Sikker betaling

Se udvalget af vinene fra D.O. Rueda her:


Sauvignon Blanc Panda, Bodegas Pandora, D.O. Rueda


Flere detaljer om Sauvignon Blanc Pandra, Bodegas Pandora:

Årgang: 2022
Varenummer: GV1Sp033
Stk. pr. kolli: 6
Producent: Bodegas Pandora
Land: Spanien
Vinområde: D.O. Rueda
Type: Hvidvin
Druesort: Sauvignon Blanc
Vol: 12,5 %.
Mål: 75 cl.
Lukning: Korkprop
Konserveringsmidler: Sulfitter

Lidt info om Sauvignon Blanc Pandra


Det er ingen hemmelighed, at vi har måtte tage en gevaldig omvej for finde frem til denne lækkerbisken af en hvidvin. På ønskesedlen står der en super lækker Sauvignon Blanc. Og det spanske landkort var ikke det første sted vi havde kig på, da vi skulle finde en sådan vin. Efter adskillige prøvesmagninger uden resultat fandt vi langt om længe, frem til hvidvins eksperten Bodegas Pandora og deres verdensklasse Sauvignon Blanc.

Denne hvidvin er lavet på den internationalt anerkendte druesort Sauvignon Blanc. Druer er fra egne marker i Rueda D.O. De ældste vinmarker er mere end 25 år gamle. Kun 10 % af Pandoras vinmarker er beplantet med Sauvignon Blanc. Den årlige produktion er meget begrænset. Nærmest som en delikatesse. Vinen laves økologisk, dog nævnes det ikke på etiketten.  Efter høsten presses druerne og hvor saften gennemgår en kort maceration før gæring. Herefter lagres vinen på bærmen i ca. 6 måneder inden aftapning. Resultatet er en Sauvignon Blanc med overraskende smag, koncentration, utrolig struktur, tydelig tekstur og en fantastisk balance mellem syre og alkohol.

Hvordan smager Sauvignon Blanc Pandra?


Bodegas Pandora Sauvignon Blanc DO Rueda foto

Lad os bare slå det fast med det samme, Pandora Sauvignon er en bemærkelsesværdig hvidvin. Når man har hevet proppen af og skænket vinen i glasset føles det næsten som om man er blevet hypnotiseret. Man får bare lyst til at dufte til vinen igen, igen og igen. Alene duften gør nemlig vinen alle pengene værd. Med en indsmigrende og elegant næse med noter af hyldeblomst, citrus, pærer, mango og litchifrugt. Når man så endelig kommer tilbage på sporet, og hæver glasset, vil man opleve en flot hvidvinsfarve, strågule med grønlige nuancer.

Smagen er en oplevelse. Vinen har fedme, koncentration og friskhed med dens tropiske smag. Pandoras Sauvignon Blanc har en frisk frugtsyre, som gør at et glas sjældent er nok.

Nyd Sauvignon Blanc Pandra til:


Bodegas Pandora’s Sauvignon Blanc er en fantastisk vin til bare at drikke i hyggeligt lag. Den er tør, frisk og meget læskende. Et par afkølet flasker i en picnic kurv. Nyd denne forfriskende hvidvin til skaldyr eller en bred vifte af forskellige typer fisk. Er man mere til kød, så matcher denne Sauvignon Blanc perfekt til lyst kød a’la fjerkræ og svinekød. Enestående til det asiatiske køkken. I det hele taget er denne Sauvignon Blanc ideel til enhver lejlighed.

Bør nydes ved ca. 6 – 8 grader og serveres gerne i store, flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

Sauvignon Blanc Bodegas Pandora 3

Verdejo Panda Økologisk, Bodegas Pandora


Flere detaljer om Verdejo Pandra Økologisk:, Bodegas Pandora

Årgang: 2022
Varenummer: GV1Sp038
Stk. pr. kolli: 6
Producent: Bodegas Pandora
Land: Spanien
Vinområde: D.O. Rueda
Type: Hvidvin
Druesort: Verdejo
Vol: 12,5 %.

Mål: 75 cl.
Lukning: Korkprop
Konserveringsmidler: Sulfitter

Lidt info om Verdejo Pandra Økologisk, Bodegas Pandora


Denne hvidvin er lavet af 100% Verdejo druer fra Rueda-regionen i Spanien. Denne vin er produceret af Bodegas Pandora, en familieejet vingård, der har specialiseret sig i at lave økologiske og bæredygtige vine. Den er certificeret som økologisk af det europæiske økomærke, og den har fået gode anmeldelser fra både kunder og eksperter. Den har blandt andet vundet en sølvmedalje ved Concours Mondial de Bruxelles i 2021. Denne Verdero Økologisk er økologisk en vin, der vil glæde enhver, der sætter pris på kvalitet, autenticitet og bæredygtighed.

Hvordan smager Verdejo Pandra Økologisk?


Bodegas Pandora’s Verdejo økologisk farve er meget lys og ren i farven. En anelse strågul med lidt grønlige nuancer. Vinens aroma er intens og krydret. Smagen er skøn og forførende. Med en bred og forfriskende tropisk smag med noter af litchi og grapefrugt. Eftersmagen er lang og kompleks. Virkelig en lækker hvidvin.

Nyd Verdejo Pandra Økologisk til:


Verdejo Økologisk er en ideel vin til at ledsage fisk, skaldyr, salater, pasta, ris og oste.  Verdejo Økologisk er en vin, der afspejler Ruedas terroir og Verdejo-druens karakter.

Bør nydes ved ca. 8 – 10 grader og serveres gerne i store, flotte nypudset vinglas. Rigtig god fornøjelse.

BODEGAS PANDORA I RUEDA


Bodegas Pandora er beliggende i hjertet af D.O. Rueda. Pandora blev grundlagt af tre gode venner, der delte en drøm om at formidle deres følelser og respekt for klimaet i gennem topvin. 

Den ca. 2000 m2 store vingård er omringet af vinmarker og bygget ud fra præmissen om bæredygtighed. Pandora er særlig kendt for deres unikke, subtile og følelsesladede vine. Dyb respekt for jorden, vinstokke og vinens sjæl står frem for alt.

I det nordvestlige Spanien, tæt ved byen Valladolid, finder man Spaniens mest berømte hvidvinsområde Rueda. Her finder man også Bodegas Pandora og deres topmoderne vineri.

Jordbund hos Pandora

Hos Bodegas Pandora har man svært ved at få armene ned. Alle Deres vine høster stor ros og international anderkendelse. Hos Gribskov Vinimport kan vi særligt anbefale Pandra Sauvignon Blanc. En enestående vin.

Pandoras vinmarker ligger spredt over forskellige områder af D.O. Rueda. De har alle forskellige aldre og vokser i forskellige typer jord. Her ses Pandoras Finca Torreduero som er 25 år gammel, hvor jorden er fattig på organisk materiale, meget sandet, med høje andele af grue og småsten på overfladen og ler i dybden.

D.O. RUEDA (Denominación de Origen)


Spaniens bedste hvidvinsområde …

DO Rueda er en af de mest anerkendte vinregioner i Spanien, beliggende i Castilla y León-regionen nordvest for Madrid. Den er kendt for sine hvidvine, især dem lavet på Verdejo-druen.

Regionen har en unik jordbund, der er rig på sten og kalksten, hvilket bidrager til vinens mineralitet og kompleksitet. Klimaet er kontinentalt med varme somre og kolde vintre, hvilket giver druerne en lang vækstsæson og tid til at udvikle intens aroma og smag.

Hvidvinene fra DO Rueda er kendt for deres friskhed, livlighed og aromatiske intensitet. De har typisk noter af citrus, grønne æbler og urter, og mange har en behagelig bitterhed i finishen, der gør dem ideelle til at nyde sammen med mad. DO Rueda er et vidunderligt eksempel på Spaniens vin mangfoldighed og et must-try for enhver vinelsker. 

D O Rueda logo

Verdejo-druen er blevet dyrket i Rueda-oprindelsesbetegnelsen i over 10 århundreder. Det, der gør den så speciel, er kombinationen af ​​dens aroma og smag, med strejf af vilde bjergurter og frugt og forfriskende syre.

D.O. står for “Denominación de Origen”, hvilket er en klassifikation, der gives til visse spanske vinregioner for at anerkende deres unikke karakteristika og kvalitet. Trods Rueda er mest kendt for sine hvidvine, har man siden 2008 i D.O. Rueda-reglerne har tilladt produktion af forskellige kategorier af rød- og rosévine.

DO Rueda findes på høje sletter, der stiger til mellem 700-870 meter (2.300 til 2.800 fod) over havets overflade. Vintrene er kolde og meget lange; forårene er korte, og sen frost er hyppig. I modsætning hertil er somrene varme og tørre, af og til afbrudt af et uvelkomment tordenvejr. Disse forhold betyder, at vinstokkens rødder er tvunget til at søge vand dybt i undergrunden, mere end i andre regioner i Europa.

Vinstokkene spirer sent, og beskæringen varer ofte ind i marts eller begyndelsen af ​​april. Nedbøren er meget lav, med minimum 300 liter og maksimum 500 liter om året.

Den markante forskel mellem dag- og nattemperaturer er dog en nøglefaktor for at hjælpe med at opretholde balancen mellem druernes sukkerniveauer, fremkaldt af solen, og fremragende syreindhold, der opretholdes af de kølige nætter. Det årlige solskin kan være så højt som 2.600 timer, hvilket ville være for meget, hvis det ikke var for den sene modning af druerne. Rueda ligger geografisk i, hvad der ville blive klassificeret som en middelhavszone, takket være dens breddegrad. Men store højder betyder, at regionen også har en kontinental indflydelse.

Hvad er et DO-område?


Et DO-område er en officiel betegnelse, der gives til en bestemt type mad eller vin, som produceres i et bestemt geografisk område i Spanien. På spansk hedder “Denominación de Origen” og betyder “oprindelsesbetegnelse”.

I Spanien er der 69 områder som er D.O. klassificeret, hvoraf Rueda er en af dem. Fælles for dem alle, at der er underlagt strenge regler og standarter for produktion og kvalitet. som skal overholdes for at fremme og beskytte lokale produkter i særlige områder.

Søger du andre vine ?


Har du spørgsmål ? Ring 3131 1570.

Vores kundeservice sidder klar alle ugens dage for at hjælpe dig.

Din bestilling leveres inden for 1 – 2 dage.

Søg efter vin, vintyper, årgange, lande, druesorter mm.


Er du fyldt 18 år?

Da det her på siden er muligt at købe vin og alkohol, skal du være fyldt 18 år for at handle.

Eller

Ja, jeg er fyldt 18 år.